La Policia Local de Castelló segueix sense servei informàtic dues setmanes després del ciberatac a l'Ajuntament
El sindicat CSIF lamenta que aquesta situació està dificultant greument tasques habituals com la tramitació de diligències i atestats
La Central Sindical Independent i de Funcionaris CSIF ha denunciat que, més de dues setmanes després del cibertaque que va deixar bloquejats els sistemes informàtics de l'Ajuntament de Castelló, la Policia Local “segueix sense servei i sense poder accedir al sistema, la qual cosa està dificultant greument la realització de tasques habituals com la tramitació de diligències i atestats, amb els perjudicis que això comporta”.
Des del sindicat han explicat que “aquest atac informàtic ha deixat en evidència les manques del servei d'emergències, que s'està deixant per al final en lloc de tractar de restablir-lo com un servei prioritari”. “No sols no s'han habilitat ordinadors alternatius amb impressora perquè els agents puguen accedir a requisitòries, antecedents o a les dades de la Direcció General de Trànsit, sinó que, davant la falta de previsió i l'escassa capacitat de reacció de l'equip de govern, els agents estan resolent aquestes tasques amb notes a mà o consultes directes a altres cossos policials, la qual cosa redunda en un clar perjudici per a la ciutadania”, han lamentat des de CSIF.
Sobre aquest tema, des del sindicat han assenyalat que, més enllà de les conseqüències del ciberatac, l'equip de govern “segueix sense donar resposta a les millores en matèria de seguretat que CSIF reclama des de fa anys”, per la qual cosa han presentat un nou escrit en aquesta línia.
“Des de l'anterior legislatura hem traslladat en reiterades ocasions diverses proposades per a millorar la prestació del servei de seguretat municipal, propostes que li vam tornar a traslladar per escrit el passat estiu al nou regidor delegat, David Donate, quan va substituir al regidor Omar Braina en el càrrec després de la reconfiguració de l'organigrama municipal”, han indicat des de CSIF. Sobre aquest tema, han apuntat que “pese al canvi de regidor, la resposta ha sigut la mateixa: cap”.
Entre altres millores, des del sindicat sol·liciten reconfigurar el model de la Policia Local de Castelló “davant la pràctica desaparició de la secció de trànsit, la irrecognoscible secció de proximitat o la separació en dos grups diferents del Grup d'Investigació i Protecció (GIP) i la Unitat de Comeses Especials (UCE), quan haurien d'estar unificats”. A més, demanen reduir la temporalitat, ampliar els accessos de la sala policial d'emergències a bases de dades d'interès policial, com la DGT o requisitòries, o la creació d'un protocol específic respecte al Cos Nacional de Policia, “ja que algunes intervencions s'estan traslladant a aquest cos, quan per protocol les primeres diligències o diligències de prevenció haurien correspost a la Policia Local”, han explicat.
Per això, des de CSIF han presentat un nou escrit dirigit a Alcaldia en el qual reclamen “que es comencen a adoptar mesures per a millorar de manera efectiva la Policia Local de Castelló i traure un major partit als mitjans disponibles en matèria de seguretat”.