CASTELLÓN | CULTURA I ESPECTACLES

El Planetari de Castelló presenta l'agenda cultural per al mes d'agost

ELPERIODIC.COM - 05/08/2019

Una oferta cultural basada en tallers, xerrades i exhibicions

La regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Castelló, encapçalada per Verònica Ruiz, ha presentat la programació del Planetari per a la setmana del 2 a l'11 d'agost, en la que es podrà trobar des de tallers, exhibicions, jocs, fins a activitats científiques per a tots els públics, a més de la tradicional observació del cel. "La programació està pensada perquè tot els i les ciutadanes puguen gaudir de les activitats d'una forma lúdica i al mateix temps que es diverteixen, aprenen i participen durant les jornades programades al Planetari" ha expressat la regidora.

Les activitats culturals començaran aquest dilluns a les 18 hores amb el taller 'Deneb', on es podrà descobrir l'estrella més brillant de la constel·lació del Cigne. Per al dimarts 6 d'agost a les 18.00 hores, torna una altra xerrada del cicle 'Dona i ciència', on es coneixerà la figura d'Annie Russell, una astrònoma que va viatjar per tot el món per a observar eclipsis solars i es va dedicar a l'estudi del Sol i les seues taques.

Per al 7 d'agost, està programat el taller 'Canvi climàtic: Rebutja, Redueix, Reutilitza', a les 18.00 hores, des del qual es reflexionarà i es desenvoluparan idees amb aquestes noves 3R i on també es donaran consells sobre com reduir el nostre impacte en el planeta. També, els més xicotets podran gaudir de jocs lúdics i llibres a l'exterior del Planetari. A més a més, per al mateix dimecres, es podrà fer l'observació del cel amb telescopi dels cossos celestes observables més interessants des de les instal·lacions del Planetari.

El dia 8 i 9 d'agost tindrà lloc la realització de dos tallers on els més menuts podran crear un dispositiu volador i un planisferi, respectivament. Per al dijous a les 18.00 torna una nova edició del 'Club de ciència' on es realitzarà una exhibició científica i el públic assistent elaborara un dispositiu volador, i per al divendres, amb el taller 'Planisferi: El nostre mapa de les estrelles', els més menuts podran descobrir com les estrelles i les constel·lacions canvien al llarg de l'any a més d'elaborar el seu propi planisferi.

Finalment, per al cap de setmana hi ha programades dues activitats on es mescla la ciència amb la música i els aliments. Per al dissabte 10 d'agost a les 18.00 hores, en el taller 'So No Newtonià', es podrà construir un altaveu per a veure com es comporten les ones de so amb un líquid no newtonià. Per al diumenge 11, a la mateixa hora, amb el cicle 'Ciència random', ens aproparà la ciència i l'alimentació amb un taller on es realitzarà un experiment per a detectar midó en els nostres aliments.