elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El parc de Rafalafena de Castelló acollirà un taller de bioconstrucció el dissabte 23 de novembre

El parc de Rafalafena de Castelló acollirà un taller de bioconstrucció el dissabte 23 de novembre
  • Aquesta activitat forma part de les jornades “Construint i Alimentant Alternatives” que han organitzat les Regidories de Transició Ecològica i Habitatge del 19 de novembre al 4 de desembre

  • Els interessats al taller poden inscriure's en l'email transicioecologica@castello.es

Un taller pràctic de bioconstrucció al parc de Rafalafena de Castelló el dissabte 23 de novembre serà un dels plats forts de les jornades d'agroecologia i alternatives socials d'habitatge, que han organitzat les pròximes dues setmanes les Regidories de Transició Ecològica i Habitatge de l'Ajuntament de Castelló.

Les jornades, amb el títol de “Construint i Alimentant Alternatives”, abordaran propostes innovadores i col·laboratives que advoquen per sistemes agroalimentaris i models de consum més responsables i sostenibles, així com sistemes de promoció i gestió de l'habitatge en clau social i no especulativa.

“Construint i Alimentant Alternatives” començaran el dimarts de 19 de novembre i finalitzaran el 4 de desembre. Contempla un ampli programa d’iniciatives, ambs conferències, projecció de un documental, tallers infantils d'educació ambiental, una pràctica de bioconstrucció o degustació de productes agroecològics de proximitat en diversos escenaris, com el Espai Cultural del *Menador, la plaça Major o el parc de Rafalafena.

Rafalafena serà escenari el dissabte 23, de 10 a 14 hores, d'un taller sobre tècniques de bioconstrucció, de la mà de la cooperativa Okambuva. L'activitat consistirà en la construcció d'un banc amb tapial tradicional, format per palla i fang, entre altres materials. Els assitents podran participar en la pràctica. Els interessats poden sol·licitar informació i han d'inscriure's en l'email: transicioecologica@castello.es

Així mateix, la plaça Major acollirà el dimarts 26 de novembre una presentació de productes agroecològics de proximitat i de projectes de distribució i comercialització amb criteris de consum responsable i sostenible. Hi haurà debat sobre nous models alimentaris agroecològics i una degustació de productes en finalitzar. Durant la conferència també s'ha programat una activitat infantil d'educació ambiental. Participaran A pas lent, Un altre món, Som Alimentació, Xarxa d’Agroecologia de Castelló, Formatges La Planeta, Carnes Robres i Ecograu.

Respecte a la resta d'activitats, “Construint i Alimentant Alternatives” començaran el dimarts 19 de novembre, de 18.30 a 20 hores en el Menador, amb una conferència sobre models de gestió de l'habitatge social a càrrec de la Fundació Hàbitat 3 i el professor de Sociologia de l'UJI, Salvador Seguí.

El dijous 21 de novembre, de 18.30 a la 20 hores en el Menador, les cooperatives Okambuva i Lacol dissertaran sobre bioconstrucció, arquitectura passiva o eficiència energètica en els processos de construcció i rehabilitació lligats a promoció i gestió d'habitatges en règim social, públic o cooperatiu.

El dijous 28 de novembre, el Menador serà escenari, de 18.30 a 20 hores, d'una conferència del model de cooperativa d'habitatge en cessió d'ús, a càrrec de Fecovi, Vida Sostenible Cohouising i Fundació La dinamo.

El dissabte 30 de novembre, el Menador projectarà, de 18.30 a 20 hores, el documental de “Entre el dia i la nit no hi ha paret”, elaborat pel col·lectiu Els Espigolaores i que versa sobre les dones que viuen o han viscut a l'Horta de Campanar, la Partida de Dalt o en la Partida del Poet. La projecció comptarà amb una activitat infantil d'educació ambiental.

Les jornades conclouran el dimecres 4 de desembre amb una conferència-debat, de 18.30 a 20 hores en el Menador, sobre emergència climàtica, crisi econòmica i alternatives que posen la vida al centre. Participaran Dina Garzón, de Xarxa Ecofeminista, i Patricia Dopazo, de la revista Sobirania Alimentària.

Pujar