El Museu de Belles Arts de Castelló presenta Judit Neddermann en concert en el cicle Nits al Claustre
La cantant presenta la interessant proposta ‘Lar’, un disc en què busca honrar les seues arrels culturals
Dimecres, 19 de juliol, tindrà lloc l’obertura de la mostra homenatge a Miquel Martí i Pol ‘Abecedari solitari’La cantant presenta la interessant proposta ‘Lar’, un disc en què busca honrar les seues arrels culturals
L’Institut Valencià de Cultura continua amb la programació musical d’estiu dins del cicle Nits al Claustre al Museu de Belles Arts de Castelló. Aquest dijous 13 de juliol, a les 22.30 hores, tindrà lloc el concert de la cantant Judit Neddermann, acompanyada per Pau Figueres. La cantant interpretarà, entre altres, cançons del seu últim treball ‘Lar’, una producció en què l’artista honra les seues arrels, s’envolta de músics estimats i crea cançons que busquen l’amor, la pau, la celebració i la llum, i en parlen.
“Segur que serà un descobriment per a part del públic aquesta artista amb una veu meravellosa i unes molt bones composicions, que han cridat l’atenció de referències com ara Alejandro Sanz”, ha destacat el delegat territorial de l’IVC a Castelló, Alfonso Ribes, que hi ha afegit que “un dels objectius de la nostra tasca programàtica ha estat oferir propostes de qualitat fora del mercat més comercial, que també tenen el seu circuit”.
El segon dels concerts de Nits al Claustre estarà protagonitzat per la gran presència i veu de Judit Neddermann. La seua proposta artística beu d’arrels folklòriques i de música moderna. Ha col·laborat amb molts artistes i projectes i destaca el duo ‘Este segundo’ amb Alejandro Sanz, una cançó inclosa en l’àlbum ‘#Eldisco’ de l’artista reconegut.
És la compositora de la música per a l’obra ‘Canto jo i la muntanya balla’, peça teatral basada en la novel·la homònima d’Irene Solà, que es va poder gaudir al Teatre Principal de Castelló.
És una artista polifacètica. Durant deu anys va ser la cantant de The Gramophone Allstars, amb els quals va gravar cinc discos. Ha reinterpretat el ‘Winterreise’ de Schubert juntament amb el quartet Brossa, conjunt de música clàssica contemporània.
També té una llarga i estreta col·laboració amb la pianista Clara Peya (que va actuar fa uns mesos a l’Auditori de Castelló) o amb la banda de percussió folklòrica Coetus. A més, ha col·laborat amb músics populars com ara Jorge Drexler, Joan Manuel Serrat, Noa, Miguel Poveda, Macaco, Amaia, Rozalén o Zalon Thomson.
L’entrada és lliure fins a completar l’aforament. Més informació en el web <ivc.gva.es>.
Exposició ‘Abecedari solitari’, homenatge a Miquel Martí i Pol
El Museu de Belles Arts de Castelló continua obert al llarg de tot l’estiu, on es pot gaudir de la col·lecció permanent i de diverses exposicions temporals. El pròxim dimecres, 19 de juliol, tindrà lloc l’obertura de la mostra d’homenatge a Miquel Martí i Pol, a partir del seu llibre de haikus ‘Abecedari solidari’.
De la A d’‘acolliment’ a la Z de ‘zero’ van vint-i-sis lletres amb vint-i-sis paraules a partir de les quals Miquel Martí i Pol va fer l’‘Abecedari’, una joia solidària que va servir per a commemorar l’any del voluntariat el 2001.
És a partir d’aquest llibre que s’ha demanat fer un homenatge de retorn des de la paraula de diversos escriptors com ara Maria Barbal, Víctor Sunyol, Màrius Carol, Víctor Amela i l’andorrà Josep Dallerès. I cada paraula amb la poètica feta obra. A la mostra hi ha obres d’Arranz Bravo, Joan Fontcuberta, Assumpció Mateu i Robert Llimós, en què trobem Fiona Morrison, Javier Balmaseda i Martín Blanco.
L’entrada a la mostra és gratuïta. L’horari de visita del museu és de dimarts a dissabte de 10.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 20.00 hores. Diumenges i festius, de 10.00 a 14.00 hores. Dilluns, tancat.