Marco afirma que els pressupostos de l'Estat consoliden el dèficit inversor cap a Castelló
L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, considera que l'avantprojecte de Pressupostos Generals de l'Estat âconsolida la marginacióâ del Govern central cap a la capital de la Plana. âUna vegada més, Castelló perd inversions de futur que ens permetrien millorar les infraestructures i els serveis públics essencialsâ, indica. âRajoy i el Partit Popular llastren les oportunitats de recuperació econòmica de Castellóâ, afegeix.
La proposta de llei de pressupostos presentada pel ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, només arreplega partides econòmiques âresidualsâ per a la ciutat de Castelló en 2018. Les principals inversions programades són les del port, mentre que la resta són d'à mbit general, relacionades amb el Corredor Mediterrani i l'autovia A-7.
Marco lamenta el conformisme dels dirigents populars de Castelló després de l'anunci del pressupost i els insta a âdefensar a Castelló per damunt de les siglesâ. âDes del Govern municipal hem demostrat que reivindiquem per igual davant totes les administracions públiques, de tots els colors polÃtics, perquè creiem que és la nostra responsabilitatâ, indica.
Una reivindicació clà ssica que queda infrapressupostada és la de la duplicació de la N-340 entre Castelló i Benicà ssim, precisament quan es manté la indefinició sobre el futur de l'autopista de peatge AP-7 una vegada concloga l'explotació comercial, en 2019. Tampoc es pressuposten de forma suficient l'accés ferroviari sud i les connexions amb l'autovia del port.Â
L'alcaldessa considera que un finançament autonòmic més justa permetria compensar el dèficit inversor que manté l'Estat cap a Castelló. En eixe sentit, recolza, una vegada més, les exigències que el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha traslladat a Madrid per a promoure una modificació de l'actual sistema de finançament.
A més, Marque és partidà ria d'avançar en la segona descentralització de l'Administració i propiciar un pacte d'Estat de finançament que done més autonomia als ajuntaments. âAmb millors recursos i amb més estabilitat pressupostà ria, es podrien oferir serveis de més qualitat i, per tant, un millor benestar per a la ciutadaniaâ.