L'Ajuntament nomenarà demà a Imma Puig com a Premi Olímpia 2019
La regidora d'Igualtat, Verònica Ruiz, entregarà demà el 'Premi OlÃmpia 2019', antic 'Dóna de l'Any', a Imma Puig i Vicent. El reconeixement es lliurarà al Saló de Plens de l'Ajuntament de Castelló a les 12.00 hores.
Imma Puig Vicent és llicenciada en infermeria i recentment ha cursat el Mà ster en Estudis Internacionals de la Pau, Conflictes i desenvolupament per la cà tedra UNESCO de la Universitat Jaume I de Castelló. Treballant en l'Hospital General va treballar com a voluntà ria solidà ria amb l'ètnia gitana en l'antic "matadero" del barri Sant AgustÃ. Aixà mateix, seguint en l'à mbit sanitari, va ser la primera dona en obrir un centre de fisioterà pia a la ciutat de Castelló.
Puig ha segut cooperant en Ãfrica i des dels anys 70 desenvolupa a temps parcial treballs de voluntariat sanitari a l'hospital de Safané, Burkina Faso. També va ser la co-fundadora de l'ONG 'Ajuda Directa a Safané'. També ha impartit tallers d'educació i valors en les diferents escoles i instituts.
Inma també ha tingut la seva faceta investigadora, tant en la indumentà ria tradicional de Castelló, on arrel dels seus estudis ha publicat tres articles relacionats, a més de diverses exposicions de roba tradicional, l'última en maig de 2018. També ha centrat les seves investigacions en les danses tradicionals, sent una de les fundadores i 'alma mater' del grup Millars, i amb relació amb el grup valencià Alimara, Imma fou de les primeres que investigà i recuperà tot un seguit de jotes, seguidilles i boleros.
Entre d'altres, dels seus constants viatges a Burkina Faso, es convertà en mare d'acollida de xiquetes africanes, en concret de Marceline, a la qual ha adoptat, i també fou una de les primeres dones regidores a l'Ajuntament de Castelló pel PSOE en l'oposició (1995-1999), en la secció de Cultura des d'on organitzà nombroses activitats i fundà l'Institut d'Etnologia Popular del qual és membre des de fa més de vint anys.