L'ajuntament inicia el programa “Jornals de Vila” amb la contractació de 43 persones
L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i la regidora responsable d'Ocupació, Patricia Puerta, han donat la benvinguda a les 43 persones que avui han iniciat el seu contracte de treball amb l'ajuntament dins del programa "Jornals de Vila". Durant sis mesos, 29 dones (el que suposa el 67,5% dels participants) i 14 homes, treballaran en la rehabilitació, reparació i manteniment dels habitatges socials i edificis municipals.
La regidora d'Ocupació, Patricia Puerta, ha recordat que "Jornals de Vila" és el primer programa d'ocupació finançada íntegrament per l'Ajuntament, que destina 709.000 euros a aquesta iniciativa inclosa en el primer Pla Estratègic d'Ocupació de la ciutat.
Per la seua banda, Amparo Marco ha mostrat la seua satisfacció per l'inici d'aquest programa i ha destacat el fet que el 67,5% dels contractats siguen dones ja que es tracta d'un col·lectiu especialment afectat per la desocupació. Marco ha explicat la complexitat d'engegar aquesta mesura des del consistori, ja que l'ajuntament no té competències directes en matèria d'ocupació, però ha volgut posar l'accent que "la desocupació és la major preocupació dels veïns i veïnes de la nostra ciutat i també ho és del Govern Local. Per açò anem a seguir treballant per a engegar la roda d'economia i ajudar a generar el major nombre possible de llocs de treball". En aquest sentit, ha explicat que enguany s'ha duplicat la partida destinada a ocupació, a la qual s'han destinat 2,1 milió d'euros, i que entre 2012 i 2016 "l'aportació municipal als programes d'ocupació s'ha multiplicat per vuit, passant dels 169.766,63 de 2012 a 1,3 milions d'enguany".
Cal recordar que el programa "Jornals de Vila" ha rebut més de 2.100 sol·licituds i té com a objectiu la contractació de persones en exclusió social, prioritzant-se a aquelles persones que hagen sigut derivades des dels Serveis Socials o que acrediten ser persones usuàries de Serveis Socials, en considerar que és un col·lectiu que necessita major dedicació per la seua especial dificultat per a l'accés al mercat laboral, i perquè la seua contractació suposa la garantia de la igualtat efectiva d'oportunitats i la no discriminació en el mercat de treball. En el barem aplicat per a la selecció s'han valorat circumstàncies com: temps en desocupació, situació soci-familiar, diversitat funcional, edat, sexe, formació, informes de serveis socials.
Concretament, els llocs de treball que s'han creat gràcies a aquesta iniciativa són els següents: 2 administratives, 9 auxiliars administratius, 1 arquitecta tècnica, 1 coordinadora diplomada en treball social, 1 treballadora social, 1 educadora social, 4 mediadores veïnals, 2 oficials d'electricitat, 3 oficials de lampisteria, 6 oficials d'obra de paleta, 1 oficial de fusteria metàl·lica, 2 oficials de pintura, 3 peons obrers, 1 peó de fusteria metàl·lica, 4 peons de neteja i 2 peons de pintura.