Hurtado: “Ens comprometem amb les famílies de Teacast al fet que cobraran amb la màxima celeritat les subvencions"
"Estic convençuda de la necessitat de treballar des de la transversalitat perquè el TEA no sols siga diagnosticat i tractat dins del termini i en la forma escaient"
La regidora d'Acció Social posa el focus en la labor d'una entitat que “atén 70 pacients cada setmana i que facilita l'accés a les beques. Per tot això tenen les nostres portes obertes per a col·laborar en els seus projectes.
Atendre les necessitats de les famílies que conviuen amb el Trastorn de l'Espectre Autista (TEA) i conéixer els principals anhels en els quals treballen des del centre d'atenció precoç que els rep, Teacast. Aquests han sigut els principals objectius de la reunió mantinguda aquest matí per la regidora d'Acció Social, Maica Hurtado; el president de l'entitat, Juan Vives; i la vicepresidenta, Yolanda Arnau. Una trobada en el qual l'edil ha anunciat que “ens comprometem amb Teacast al fet que cobraran amb la màxima celeritat les subvencions que necessiten per als seus fills”. “Som conscients de la importància d'aquests diners per a una associació que atén setmanalment 70 pacients i que el passat curs va permetre tramitar 85 beques i ja estem fent passos per a desbloquejar aquesta situació”.
Hurtado ha recordat que el TEA no és una malaltia minoritària i que cada vegada són més els xiquets i xiquetes diagnosticats. “És per això que estic convençuda de la necessitat de treballar des de la transversalitat perquè no sols siga tractat dins del termini i en la forma escaient, com correspon. És fonamental que la societat en general i els familiars i els amics en particular entenguen què li passa a un de cada 36 xiquets, per què té dificultats de comunicació malgrat que li agrada estar amb gent”, ha indicat. “Per aquest motiu, teniu les portes d'aquest equip de govern obertes per a col·laborar amb els vostres projectes”, ha ratificat.
“Des de la Regidoria d'Acció Social, però també al costat de Sanitat i Gent gran continuarem secundant tots els projectes formatius que teniu en marxa per a facilitar les cures dels malalts, però també perquè persones tan sensibles com els avis i les àvies sàpien entendre que els seus nets són especials”, ha apuntat al llarg de la cita.
Es tracta d'un treball que ha tingut la seua plasmació en una guia com a punt d'atenció i formació. Un manual al qual se sumen accions com la Marxa Solidària, en la qual cada mes d'abril participen més de 2.500 persones, les escoles de pares, les eixides d'oci. “En definitiva, un treball espectacular davant des de l'Ajuntament de Castelló només podem mostrar el nostre immens agraïment i no sols amb paraules, també amb fets”, ha finalitzat la regidora.