CASTELLÓN | SOCIETAT

Gent Gran col·labora amb el Telèfon de l’Esperança en un nou servei d’acompanyament

ELPERIODIC.COM - 30/09/2020

L'Ajuntament de Castelló se suma al Dia Internacional de les Persones Majors que se celebra l'1 d'octubre

L'Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria de Gent Gran, col·labora amb el Telèfon de l'Esperança per a la posada en marxa d'un nou servei d'acompanyament telefònic de les persones majors, gratuït i confidencial, dirigit a aquelles persones que es troben en una situació de soledat no desitjada. Es tracta del programa ‘Escoltant als Majors’ que es presentarà aquest dijous dia 1 d'Octubre amb motiu del Dia Internacional de les Persones Majors.

La regidora de Gent Gran, Isabel Granero, ha posat en valor aquest programa posat en marxa pel Telèfon de l'Esperança per a oferir suport psicològic i emocional a les persones majors. Granero ha recordat que, des de la Regidoria, s'ofereix un servei d'assessorament psicològic de caràcter gratuït dirigit a les persones majors de 60 anys que ofereix assessorament, orientació i atenció individualitzada en casos de malaltia, dependència, malestar emocional, problemes de soledat o aïllament. “Un servei que, donada la demanda per la situació generada pel confinament i l'emergència per la covid-19, derivem a la via telefònica i ampliem davant l'augment de la demanda”, ha apuntat Granero.

“El projecte ‘Escoltant als Majors’ posarà ara a la disposició de les persones majors de 65 anys un nou recurs encaminat a millorar la qualitat de vida de les persones majors que es troben soles mitjançant l'acompanyament telefònic per part de voluntaris del Telèfon de l'Esperança experts en ajuda i intervenció social”, ha explicat la regidora. Des de la Regidoria, es donarà a conéixer aquest nou recurs en el Consell municipal de Gent Gran i entre les associacions de persones majors de Castelló.

D'altra banda, Granero ha mostrat el suport al Dia Internacional de les Persones Majors que se celebra demà. “És un dia marcat per a recordar la importància d'incorporar la visió, aportacions i experiència de les persones majors en el dia a dia i en el disseny de ciutat, així com per a recalcar, evidenciar i conscienciar sobre les desigualtats que encara existeixen per raons d'edat, sobretot enguany en el qual l'emergència sanitària ha colpejat durament al col·lectiu de persones majors”, ha manifestat.

L'Ajuntament de Castelló forma part de la Xarxa de Ciutats Amigables amb les Persones Majors, una iniciativa de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) per a visibilitzar i potenciar la participació de les persones majors com a agents socials en un pla d'igualtat i que permeta al col·lectiu incidir en les polítiques municipals.