Educació afavoreix la conciliació amb més 240.000 euros en ajudes per a activitats extraescolars a Castelló
La resolució de la Conselleria recull que les subvencions s’abonaran directament i que es podran justificar fins al setembre de 2021
L’Ajuntament de Castelló rebrà 241.833,36 euros del programa de la Conselleria d’Educació per a subvencionar la realització d’activitats de suport educatiu i altres extraescolars, com indica la resolució publicida pel Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV). Aquests fons aniran directament a l’administració municipal, els diferents departament de la qual tindran fins al setembre de 2021 per a lliurar la documentació justificativa de la utilització dels recursos en les esmentades activitats.
Com ha explicat el regidor d’Educació de Castelló, Francesc Mezquita, “en un context socio-econòmic com el que estem vivint, és fonamental que estiguem al costat de les famílies per tal de garantir eixa difícil tasca que és la conciliació”. “Volem que aquest fons permeten crear un ampli ventall d’activitats i que la manca de recursos no siga motiu per aque cap xiquet ni cap xiquet es quede sense les extraescolars que tant ajuden al desenvolupament dels valors i de les competències que ensenyem als centres educatius”, ha assegurat l’edil.
És per això que l’equip de govern implicarà diverses àrees municipals en aquesta oferta d’activitats municipals, per tal de garantir la diversitat, la inclusió i que els recursos “complementen la formació educativa reglada de l’alumnat i arriben a tots els districtes de la ciutat ”, segons Mezquita. Cal destacar que podran beneficiar-se d’aquestes activitats tant els col·legis que tinguen jornada partida com aquells que la tinguen intesiva.
La resolució autonòmica recull que les bases van adreçades a subvencionar, “amb caràcter excepcional i singularitzat”, la realització d’activitats per parts dels municpis per al suport educatiu, i altres activitats extraescolars, culturals i esportives. Podran prendre part en les activitats, els i les escolars d’entre 3 i 18 anys per a “compensar els efectes negatius del confinament conseqüència de l’emergència sanitària ocasionada per la Covid-19”.
Cal recordar que la regidoria de Feminisme ja ofereix el servei d’Escola de Matí i de Vesprada a la totalitat dels centres públics de la ciutat. Com a novetat del curs 20-21, el servei s’ha estés als centres d’educació especial. Les activitats prèvies i posteriors a l’horari lectiu es realitzen seguint el protocol de mesures sanitàries adient i preserven els grups bambolla en què s’organitza l’alumnat en cada nivell.