CASTELLÓN | CULTURA I ESPECTACLES

Les 'Dones Immortals' tornen a Castelló al juliol

ELPERIODIC.COM - 17/06/2020

L’aforament es redueix a 15 persones i serà necessari inscriure's per assistir a les rutes guiades pel cementeri

La regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Castelló ha anunciat la tornada de l'itinerari 'Dones immortals' del MUCC a partir del mes de juliol. “La ciutat reprèn a poc a poc l’activitat cultural i amb aquesta proposta enriquim l’agenda de l’estiu amb unes rutes que sempre han gaudit de molta acceptació entre el públic castellonenc i el visitant”, ha assegurat l’edil de Cultura i Feminismes, Verònica Ruiz.

Així, el dia 4 de juliol es realitzarà la primera visita guiada en valencià al Cementeri de Sant Josep de Castelló, amb un aforament màxim de 15 persones i amb una duració de 2 hores i 30 minuts. El punt de trobada serà l'habitual, l'entrada al cementeri per l'avinguda Cardenal Costa.

Els pròxims itineraris seran el dia 18 de juliol (itinerari en castellà), l'1 i el 22 d'agost, el 12 i el 26 de setembre, i el 10 d'octubre, essent la primera visita en valencià i la segona en castellà. Totes aquelles persones que vulguen assistir a les visites guiades de l'itinerari 'Dones immortals' hauran d'inscriure's gratuïtament a través del correu electrònic info@mucc.es o mitjançant el telèfon 964 735 217.

Les visites han patit algunes modificacions per tal d'adaptar-se a la nova normalitat i a les mesures de seguretat corresponents. D'aquesta manera, l'ús de la mascareta serà obligatori, així com respectar i mantenir la distància de seguretat de dos metres durant tot l'itinerari.

Cal destacar que ‘Dones Immortals’ naix arran del treball de documentació i redacció realitzat per Queta Ródenas, plasmat en el llibret de l'itinerari dissenyat per Marta Negre i editat en quatre llengües (valencià, castellà, anglés i francés). Al web www.mucc.es es pot descarregar l'àudio-guia per a fer el recorregut o escoltar la gravació en línia.

Les dades emprades provenen del Registre Civil de Castelló, l'Arxiu Històric Provincial, l'Arxiu Històric Municipal de Castelló o l'Arxiu del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica, entre d'altres. En la iniciativa col·labora també el Servei d'Igualtat d'Oportunitats (SIO) de l'Ajuntament de Castelló.