elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Diputació de Castelló fa sentir la seua veu en contra de la violència de gènere amb microrelats i la lectura de la declaració institucional

La Diputació de Castelló fa sentir la seua veu en contra de la violència de gènere amb microrelats i la lectura de la declaració institucional
  • El president José Martí adverteix que “eliminar el maltractament masclista i protegir a les víctimes “no és una opció, és una obligació”

  • Patricia Puerta advoca aquest 25N per involucrar la joventut per a acabar amb aquesta xacra social

MÉS FOTOS
La Diputació de Castelló fa sentir la seua veu en contra de la violència de gènere amb microrelats i la lectura de la declaració institucional - (foto 2)
La Diputació de Castelló fa sentir la seua veu en contra de la violència de gènere amb microrelats i la lectura de la declaració institucional - (foto 3)
La Diputació de Castelló fa sentir la seua veu en contra de la violència de gènere amb microrelats i la lectura de la declaració institucional - (foto 4)
La Diputació de Castelló fa sentir la seua veu en contra de la violència de gènere amb microrelats i la lectura de la declaració institucional - (foto 5)
La Diputació de Castelló fa sentir la seua veu en contra de la violència de gènere amb microrelats i la lectura de la declaració institucional - (foto 6)
La Diputació de Castelló fa sentir la seua veu en contra de la violència de gènere amb microrelats i la lectura de la declaració institucional - (foto 7)

La Diputació de Castelló ha fet sentir aquest 25 de novembre la seu veu en contra del maltractament masclista amb una sèrie d’actes en què la paraula ha pres el total protagonisme. La programació ha tingut com a ‘epicentre violeta’ la plaça de les Aules de Castelló, al voltant de la qual s’han desenvolupat els actes principals de commemoració del Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència contra les Dones.

Tant el president José Martí com la vicepresidenta i diputada d’Igualtat, Patricia Puerta, han presidit totes tres activitats, que han començat a mig matí amb l’entrega dels premis del concurs de microrelats de la Diputació i Afavir. Aquesta proposta ha estat la més emotiva del dia, en poder escoltar per veu pròpia de la joventut de la província el seus missatges d’esperança, recolzament, apoderament femení i prevenció davant la xacra que suposa la violència de gènere.

Els dos primers guardons han recaigut en Laia Tena, amb la peça ‘Mía’, i Mar Adsuara, amb l’obra ‘No estoy sola’. Ambdues han representat els IES Vilafranca i la Magdalena, respectivament. Han tancat el quadre d’honor Alba Castell, Sandra Sanchis, Mario Linares i Farida Franch.

La vicepresidenta ha assegurat en el seu discurs d’obertura que “cal que involucrem de forma decidida la joventut en el repte d’acabar amb aquest malson treballant amb totes i tots ells en la conscienciació i la reflexió, per això hui cobren més importància que mai aquest tipus d’iniciatives”. En aquest sentit, Puerta s’ha mostrat satisfeta per l’interés que ha despertat aquesta desena edició dels premis, en el què s’han registrat xifres de rècord. Respecte a l’any passat, el nombre d’obres presentades ha passat de 173 a 204. Tots aquests centres han rebut un reconeixement públic per part de la vicepresidenta.

El president de la Diputació, José Martí, qui també ha intervingut davant la joventut present en el saló de plens, ha destacat que “hem de desterrar la violència de gènere de les nostres vides si de veritat aspirem a ser una democràcia igualitària i justa. Eliminar-la de les nostres vides i protegir les víctimes no és una opció, és una obligació”.

Lectura e la declaració institucional

A l’acabar l’entrega de premis, una representació institucional, encapçalada pel president José Martí i la vicepresidenta Patricia Puerta, s’ha concentrat a la plaça de les Aules per a exigir l’erradicació de la violència de gènere. En aquest senzill acte s’ha procedit a la lectura de la declaració institucional del 25N, la qual referma el compromís de la Diputació per a acabar en qualsevol manifestació de violència masclista. Posteriorment s’ha guardat un minut de silenci en memòria de totes les dones assassinades per les seues parelles o ex parelles.

A migdia, l’Espai Cultural Obert Les Aules ha acollit la representació de ‘De puertas para adentro’, una xarrada teatralitzada amb el públic en què s’ha parlat de la cultura del bon tracte i del respecte cap a les dones.

Pujar