Castelló ultima un pla de xoc per a lluitar contra els mosquits
“El nostre principal objectiu està sent avançar-los a la plaga mitjançant tractaments anticipats, garantint així una millora enfront d'una problemàtica que havia sigut descurada per l'anterior equip de govern”
El regidor de Salut Pública, Luciano Ferrer, s'ha reunit amb Daniel Montel, president de l'Associació de Veïns de la Marjalería, juntament amb representants del Coto Arrocero i els tècnics responsables, amb l'objectiu d'ultimar el pla d'acció destinat a combatre la plaga de mosquits a Castelló.
“Davant la rellevància del problema dels mosquits a la nostra ciutat, hem explorat tots els mecanismes disponibles per a abordar-lo eficaçment. El nostre principal objectiu està sent avançar-nos a la plaga mitjançant tractaments anticipats, garantint així una millora enfront d'una problemàtica que havia sigut descurada per l'anterior equip de govern”, ha assenyalat Ferrer.
Contacte amb els veïns
Entre els temes tractats, cal destacar que s'està treballant en la implementació d'un mecanisme de comunicació directa entre veïns i Ajuntament. Aquest sistema permetrà informar sobre solars abandonats amb aigua estancada, facilitant l'aplicació de l'Ordenança de mosquits. Així mateix, s'ha proposat la creació d'un vídeo per a sensibilitzar a la ciutadania i sol·licitar la seua col·laboració en la prevenció de la plaga.
Una altra de les qüestions que s'ha acordat és realitzar sessions formatives i informatives dirigides als veïns de les zones on és més habitual que sorgisquen mosquits. “L'objectiu d'aquestes sessions és que els veïns coneguen tots els mecanismes que tenen a la seua disposició per a combatre la plaga de mosquits i siguen conscients de la importància que té la seua col·laboració”, ha explicat Ferrer.
Un augment del 26% respecte a l'any anterior
Cal recordar que la regidoria de Salut Pública incrementarà en un 26% respecte a l'any passat el pressupost destinat a la lluita contra els mosquits, superant els 90.000 euros. En paraules de l'edil, “aquest augment és el màxim que hem pogut aconseguir en aquest primer any, però la idea és continuar augmentant el que siga necessari per a erradicar aquesta problemàtica”.
Ferrer també ha explicat que estan estudiant amb gran deteniment totes les àrees sensibles de la ciutat per a previndre la proliferació de mosquits en els pròxims mesos. En aquest sentit, cal destacar que al gener es va incorporar la zona del riu Sec de l'UJI en les labors de tractament, gràcies al permís obtingut de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer.