CASTELLÓN | SOCIETAT

Castelló serà capital del feminisme amb el II Congrés de Dones el dia 22

ELPERIODIC.COM - 11/10/2022

Les inscripcions avancen a molt bon ritme per a la cita a l’Auditori amb les acadèmiques Ana de Miguel i Charo Altable

La regidora de Feminismes, Verònica Ruiz, destaca que “es un congrés obert a tota la ciutadania per visibilitzar les diferències en que ens han educat a les dones”

Castelló es convertirà en la capital del feminisme el proper 22 d’octubre amb el II Congrés de Dones de Castelló, que la Regidoria de Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament de Castelló organitza a l’Auditori i Palau de Congressos. La jornada, en la que s’analitzarà com les desigualtats limiten la projecció vital de les dones, tindrà com a ponents a les acadèmiques Ana de Miguel i Charo Altable. Les inscripcions, que avancen a molt bon ritme obertes a tota la ciutadania i no només a les associacions de dones, es poden formalitzar a través del correu igualdad@castello.es, indicant les dades personals.

La regidora de Feminismes i LGTBI, Verònica Ruiz, ha destacat que “és un congrés obert a tota la ciutadania de Castelló i fora de Castelló que, per segon any, ens servirà per teixir vells i nous ponts per treballar conjuntament per la igualtat real i efectiva entre dones i homes a la nostra ciutat,  i estic convençuda que serà una jornada enriquidora i exitosa”. D’aquesta manera, la jornada feminista analitzarà com homes i dones “hem sigut socialitzats de forma diferenciada i, en eixe context, les dones hem eixit perdent, amb conseqüències directes sobre el nostre desenvolupament vital a nivell personal, familiar i social”, ha assenyalat la regidora.

El Congrés, emmarcat en el III Pla Municipal d’Igualtat de Dones i Homes i el Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere, preveu reunir a Castelló a 200 dones amb un programa proposat per les associacions de dones de la ciutat, i vol ser un espai per a la reflexió, per a fomentar la igualtat d’oportunitats, l’empoderament femení i posar en valor les dones i les associacions de dones locals.

Ana de Miguel, autora de llibres com ‘Neoliberalisme sexual. El mite de la lliure elecció’ o ‘Ética para Celia’, analitzarà com la cultura ha enganyat les dones, fent-les creure que han sigut lliures per elegir el seu projecte vital. Així, l’autora explicarà que continua existint la visió patriarcal d’allò que és un home i el que és una dona. Al mateix temps, l’autora denuncia que “el sistema de dominació, que és extremadament sever amb les dones, les ha definit sempre com a complement dels homes”.

Per la seua banda, Charo Altable és experta en Pedagogia Terapèutica i Coeducació Emocional i Sexual amb perspectiva de gènere i autora de publicacions com ‘Los senderos de Ariadna: transformar las relaciones mediante la coeducación emocional’ o ‘Penélope o las trampas del amor’. L'educació afectivo–sexual serà el centre de la seua intervenció, que es dividirà en dos moments: una intervenció teòrica i un taller pràctic. Segons l’autora, “aquest tipus d’educació pot contribuir a millorar la salut integral, ja que el fet d'unir emocions, pensaments, creences patriarcals i sexualitat, en teoria i pràctica, és imprescindible per a operar un canvi individual, relacional i social, i també professional, perquè el que no s'experimenta en carn pròpia no pot  operar un veritable canvi”.