Castelló realitza millores en 10 habitatges vulnerables a través de treballadors en risc d'exclusió social
Habitatge preveu reformar l'interior de 40 pisos privats abans de novembre amb dos grups de persones formades en rehabilitació
La Regidoria d'Habitatge de l'Ajuntament de Castelló ja ha realitzat millores a l'interior de 10 habitatges privats en condicions de vulnerabilitat amb el concurs de 6 treballadors en risc d'exclusió social a través del conveni signat amb la Fundació APIP-ACAM. El departament de María Jesús Garrido avança amb un projecte que preveu realitzar reformes en 40 habitatges fins al mes de novembre. El pressupost se situa en els 200.000 euros.
“Amb aquest projecte promovem amb la col·laboració d'una associació del tercer sector un projecte de caràcter social que té una doble vessant: d'una banda té l'objectiu de millorar les condicions d'habitabilitat dels habitatges que més el necessiten, i en segon lloc, ofereix una oportunitat laboral a persones amb problemes econòmics”, ha afirmat la regidora d'Habitatge, María Jesús Garrido.
La Fundació APIP-ACAM, a través d'aquest conveni, primer va formar a persones en situació d'exclusió que resideixen en el municipi de Castelló com a rehabilitadors d'habitatges per a després ser contractades per a dur a terme les reformes en habitatges amb residents en situació de vulnerabilitat i que necessiten millores. El termini d'execució finalitza al novembre i la previsió és realitzar millores en 40 habitatges. Dos grups de 3 treballadors cadascun han realitzat fins al moment actuacions en 10 pisos situats en diferents parts de la ciutat.
Les millores contempla reformes en banys, cuines o instal·lacions de l'interior dels immobles beneficiaris.
D'aquesta manera, l'Ajuntament persegueix amb aquest projecte persegueix facilitar a la ciutadania menys afavorida els recursos necessaris per a desenvolupar la seua vida amb dignitat.
L'associació té entre els seus fins, entre altres, el reconeixement de la injustícia i donar-la a conéixer; promoure solucions i resoldre les situacions de necessitat humana mitjançant activitats assistencials, laborals, formatives, socials econòmiques i en general totes aquelles que puguen millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat, i d'aquelles que es troben en situació de dependència, pobresa o exclusió social.