Castelló posa en marxa un recorregut 3D que permet visitar virtualment totes les ermites
L'Ajuntament posa en valor el patrimoni i la seua difusió a través d'una nova pàgina web especialitzada www.ermitescastello.es
L'Ajuntament de Castelló ha elaborat una eina de realitat virtual que permet realitzar un recorregut per les ermites de la ciutat. Utilitzant les últimes novetats en tecnologia 3D aplicada a l'ús turístic i històric, l'usuari pot recórrer un total de nou temples del terme municipal, huit emplaçats en l'àmbit rural i un més a la ciutat.
“Incorporem així l'últim en visualització 3D i animació per a posar en valor el patrimoni i difondre'l amb rigor històric, perquè cada recorregut està acompanyat per una sèrie de punts informatius que recullen les principals característiques del monument”, ha explicat la regidora d'Ermites, Pilar Escuder. “Dates, dades d'interés, descripció artística, art moble, el racó dels artistes i una infinitat d'informació perquè la visita siga el més completa possible”, ha detallat la mateixa regidora.
Per a facilitar la visita s'ha creat una web ex profeso que pot visitar-se en el següent enllaç: www.ermitescastello.es. El domini inclou un mapa per a geolocalitzar les ermites, a més del recorregut virtual, tant per l'interior com per l'exterior dels temples, amb tots els detalls d'interés.
El recorregut inclou, també, un material audiovisual que acompanya a cada temple, en el qual diferents persones aporten detalls sobre aquest. Així, l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, aborda l'ermita de Fadrell; la regidora de Turisme i Ermites, Pilar Escuder, és l'encarregada de destacar el pes de la Basílica del Lledó i la Casa Prioral; el cronista oficial de la ciutat, Antonio José Gascó Sidro, descriu l'ermita de Sant Isidre i Sant Pere; el gerent del Patronat Municipal de Festes, Vicente Montolío, puja fins al turó de la Magdalena per a explicar el valor que aquest temple té per a tots els castellonencs; José Juan Sidro, vocal del Consell Municipal de Cultura, analitza Sant Roc de Canet; Jaume Vicent, cronista de la Germandat dels Cavallers de la Conquesta, assenyala els valors de l'ermita de Sant Francesc de la Font; Daniel Torrejón, membre del Gremi de Fusters, compte la devoció de l'ermita de San José de Censal; Inmaculada Vicente, propietària de l'ermita de la Verge del Carmen, descriu algunes anècdotes familiars i, finalment, la humanista Patricia Mir analitza i descriu l'únic temple urbà de tot el recorregut, Sant Nicolás de Bari.