Castelló orienta a 200 joves sobre les possibilitats d'ocupació en la Policia Local
Possiblement representen el futur Cos de la Policia Local de Castelló. Es tracta del públic al qual va dirigit el programa Orientajove, unes jornades pensades per a informar els i les joves sobre les possibilitats d'ocupació que comprén l'organisme. Les sessions, a les quals han assistit al voltant de 200 persones, s'emmarquen dins de Comunic@jove, un projecte que impulsa l'Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria de Seguretat Ciutadana.
Les jornades, que han tingut lloc en l'antiga caserna Tetuan XIV, constaven de dues parts. D'una banda, la sessió teòrica ha donat a conéixer els conceptes teòrics i acadèmics que s'exigeixen prèviament per a optar a ser Policia. Concretament, s'ha parlat sobre els requisits, les fases i continguts de l'oposició. D'altra banda, en la part pràctica agents de l'UCE, GOT, Proximitat, Atestats, Educació Viària, UPU, Viogén i GEA han informat sobre les Seccions i Unitats que componen el Cos.
Comunic@jove pretén establir un llaç comunicatiu de confiança i proximitat entre els i les estudiants i la Policia Local. En aquesta ocasió, Orientajove està enfocat a orientar professionalment, suposant “una bona oportunitat per als qui decidisquen vetlar per la nostra seguretat en un futur”, segons afirma el regidor Omar Braina.
Xat Comunic@jove
El programa comprén a més una iniciativa pionera a la ciutat: la creació d'un grup de whatsapp entre estudiants i la Policia Local. Aquest canal de proximitat pretén oferir assessorament sobre assetjament, violència de gènere i discriminació, entre altres. A més, amb aquesta eina tracten de facilitar informació sobre campanyes policials, difondre consells útils per a aquest segment de població, acostar informació d'interés sobre àmbits com la mobilitat i atendre les consultes o dubtes que plantegen els i les usuàries.