Castelló manté les activitats educatives complementàries adaptades al context sanitari
Educació impulsa les jornades dels Jocs Populars i Tradicionals i activitats teatrals i cinematogràfiques, garantint les mesures sanitàries
La Regidoria d’Educació ha mantingut en aquest curs 2020-21 les activitats complementàries que oferia habitualment a l’alumnat, propostes que s’han adaptat als protocols sanitaris per tal de garantir “que totes les xiquetes i tots els xiquets de Castelló tinguen exactament el mateix calendari que en un altre curs i, per tant, les mateixes oportunitats d’aprendre, compartir experiències i gaudir”.
Així ho ha explicat el regidor de l’àrea d’Educació, Francesc Mezquita, qui ha agraït les entitats organitzadores tant de les jornades de Jocs Populars i Tradicionals com del programa Teatre per a Escolars i la Mostra Internacional de Cinema Educatiu (MiCe) l’esforç per a “repensar les activitats, reduir els grups i respectar les distàncies i l’ús de mascareta per tal de continuar amb la previsió i permetre que tot l’alumnat participe en aquestes propostes”. Mezquita també ha posat l'accent en el valor educatiu d’aquests programes “per tal de treballar competències incloses en el currículum, com les socials i cíviques i les culturals i expressives”.
Així doncs, una trentena de col·legis de Castelló han celebrat la vuitena edició de les jornades de Jocs Populars i Tradicionals. En la proposta, la qual compta amb el patrocini de l’Ajuntament de Castelló, participen 1.500 xiquets i xiquetes de tota la ciutat i enguany han rebut una samarreta dissenyada per l’alumna del CEIP Mestre Ripollés, Aroa Gargallo Garcia. L’objectiu de les jornades és mantenir els jocs populars com les xapes, les birles, la cursa de sacs, el mocadoret, el set i mig o els quatre cantons.
El seminari de professorat d’Educació Física organitza aquestes jornades de Jocs Populars i Tradicionals de Castelló. Malgrat que la multitudinària trobada habitual al Parc Ribalta no s’ha pogut realitzar, el col·lectiu ha celebrat als mateixos centres escolars les activitats.
D’altra banda, també s’ha dut a terme el Teatre per a Escolars, el qual compta amb 10 centres participants i un total de set obres corresponents a cinc companyies diferents. L’activitat també s’ha adaptat a la situació sanitària. L’edició ha transcorregut al llarg del mes de novembre i han participat 10 centres, els quals han gaudit d’un total de set obres representades per cinc companyies diferents (Xarxa Teatre, Teatre de l’home dibuixat, Hop, Gestió Teatral, Llocart Teatre i La troupe Malabó). El Teatre per a Escolars se celebrava en el Teatre del Raval però enguany s’han fet les representacions als mateixos centres, amb l’objectiu d’evitar desplaçaments durant la crisi sanitària actual.
Així mateix, els centres han participat en el visionat de les cintes incloses en la Mostra Internacional de Cinema Educatiu (MiCe), un festival pensat per a fer reflexionar l'alumnat i el professorat i pert treballar valors mitjançant les peces audiovisuals. Les projeccions de pel·lícules s’han fet al centre, per tal d’evitar desplaçar-se a cap sala i “continuar participant en la mice i gaudint del món audiovisual”, com expliquen des de l'organització de la mostra. A més a més, el professorat ha rebut propostes didàctiques adaptades a l’alumnat d’infantil, primer i segon cicle de primària i secundària i FP, amb activitats per a treballar un catàleg amb títols com ‘Selfish’, ‘11:40’ o ‘Ailin en la Luna’.