Castelló i Labora aposten per la formació i la inserció laboral en el lliurament de diplomes a l'alumnat del curs d'ocupació “Et Formem 7”
El Saló de Plens acull l'acte de clausura d'aquest programa mixt que ha tingut una duració de 18 mesos i en ell han participat 35 persones amb difícil ocupabilitat o en perill d'exclusió
L'Alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, al costat del secretari autonòmic d'Ocupació i director general de LABORA, Antonio Galvañ, i el regidor d'Ocupació, Juan Carlos Redondo, ha presidit l'acte de clausura i lliurament de diplomes del programa mixt d'ocupació-formació Escoles d’Ocupació “ET FORMEM 7” de LABORA, gestionat pel Servici Valencià d'Ocupació i Formació i la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball i cofinançat per la Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fons Social Europeu Plus de la Comunitat Valenciana 2021-2027.
També han sigut present en aquest acte el director general d'Ocupació, Elías Amor, així com la directora territorial d'Educació, María de la Font Esteve.
Aquesta iniciativa està dirigida a persones amb dificultats d'inserció laboral,o pertanyents a col·lectius vulnerables i té com a principals objectius Millorar la ocupabilitat, afavorir la inserció laboral i procurar i millorar la formació i qualificació professional per a l'aprenentatge, requalificació o reciclatge professional.
En total han sigut 35 les persones participants, 19 dones i 16 homes, les beneficiades amb aquest programa que ha tingut una duració de 18 mesos i que s'ha impartit en el Centre Municipal de Formació de Tetuan XIV.
L'alcaldessa de Castelló ha dirigit unes paraules a l'alumnat present en les quals ha destacat que “més que una escola d'ocupació ha sigut una ‘escola de vida’, perquè hem aprés moltíssimes coses més que un ofici”.
Carrasco ha donat també les gràcies a l'alumnat “per ser valents, per no haver-se rendit i per haver fet el més difícil que és fer eixe primer pas, que a vegades sempre és el que més ens costa”.
La primera edila ha posat l'accent en l'agraïment “a la Generalitat Valenciana, a Labora, per eixa inversió de prop d'1 milió d'euros, per haver cregut en nosaltres, en el nostre Centre Municipal d'Ocupació i sobretot en aquests alumnes i alumnes. Han sigut 18 mesos d'un aprenentatge meravellós, no sols d'un ofici, sinó d'una capacitació, però també un aprenentatge en la vida i que ens ha ensenyat a treballar en equip, ens ha ensenyat valors”.
“La nostra prioritat des que arribem al Govern de la Ciutat ha sigut l'ocupació, pensem que no hi ha millor política social ocupació. I al final la formació serveix per a eixa capacitació, per a eixa certificació, però serveix per a trobar un lloc de treball que estic segura que és el que voleu”, ha remarcat.
Per part seua, el secretari autonòmic, Antonio Galvañ, ha traslladat als participants en aquest programa la seua felicitació “perquè el que pretenem amb aquesta mena de programes és aquesta perfecta conjunció entre formació i ocupació”, o cosa que és el mateix: formar-se experimentant el que verdaderament és un treball”.
Galvañ s'ha referit als tres tipus d'especialitats impartides “com són obra# de paleta, jardineria i fusteria. Heu parlat de futur, d'un abans i un després, de reptes. Heu parlat d'il·lusió, de dur a terme un projecte integral de persona. I obtindre una ocupació fa les coses més fàcils i que la idea que tenim d'un mateix i de les relacions amb els altres es puguen desenvolupar.
El secretari autonòmic d'ocupació ha traslladat així mateix “el compromís i el suport de LABORA, així com el de l'Ajuntament, perquè aquestes iniciatives donen el seu fruit. I el fruit sou vosaltres, les persones que heu participat en aquest programa Et Formem i en els seus tres mòduls”.
El programa Et Formem compta amb un import subvencionat de 792.385,20 euros, a través de la General i permet obtindre diferents certificats professionals com el de muntatge de mobles i elements de Fusteria; instal·lació i manteniment de jardins i zones verdes i el de revestiments amb peces rígides per adherència en construcció.
A més, les persones participants han rebut formació addicional en matèries com a castellà o valencià, matemàtiques o alfabetització informàtica o prevenció de riscos laborals
En la part pràctica de la formació, han escomés treballs com l'adequació d'horts urbans, manteniment de jardins a Tetuan XIV o la construcció d'una teulada al pati d'aquest Centre Municipal de Formació, seguint un procés tècnic propi, així com la reforma i millores del propi centre.