CASTELLÓN | ECONOMIA I NEGOCI

Castelló impulsa un paquet d'ajudes per 450.000 euros per a la dinamització empresarial, foment de la innovació i l'economia social

ELPERIODIC.COM - 31/10/2018

El Govern municipal ha aprovat un paquet d'ajudes de dinamització empresarial i econòmica en l'àmbit local per un import global de 450.000 euros. La Regidoria d'Impuls de l'Activitat Econòmica ha obert cinc línies de subvencions que van destinades a recolzar projectes d'economia social; possibilitar la recuperació del talent; promoure projectes d'innovació social; recolzar la creació i consolidació d'empreses i, finalment, consolidar l'execució de projectes d'ocupació.

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha subratllat que aquest és un exemple més de l'aposta per la promoció econòmica i les polítiques d'ocupació del Govern municipal que, des de les competències municipals, persegueix generar noves oportunitats laborals i consolidar el teixit empresarial des de la formació, la innovació, l’emprenedoria, el cooperativisme i el talent”.

De les cinc línies de subvencions, quatre s'han llançat des de l'Agència de Desenvolupament Local Castelló Crea i una altra a través del Pacte Local per l'Ocupació, “gràcies a l'aposta per la promoció econòmica i les polítiques d'ocupació d'aquest Govern que en tres anys ha augmentat un 650%, en passar d'una inversió d'un milió d'euros en 2015 als 7,5 milions d'aquest exercici pressupostari”.

Suport a l'economia social

El Consorci del Pacte Local per l'Ocupació ha aprovat una partida de 150.000 euros, amb una ajuda màxima per projecte de 18.000 euros, dirigida a les entitats d'economia social (cooperatives, mutualitats, fundacions, societats laborals, empreses d'inserció i centres especials d'ocupació, etcètera). La finalitat d'aquestes ajudes és fomentar el desenvolupament soci-econòmic i la promoció de l'activitat econòmica mitjançant el foment de l'ocupació estable en la ciutat de Castelló.

Recuperació del talent

L'Ajuntament de Castelló, com va anunciar la pròpia alcaldessa, ha creat la primera línia de subvencions de recuperació del talent per a facilitar la tornada i la inserció laboral de persones vinculades a Castelló que visquen en l'estranger o fora de la Comunitat Valenciana i desitgen tornar a Castelló amb una partida de 150.000 euros. Marco ha explicat que es tracta d'una mesura destinada a empreses o entitats privades que generen oportunitats de contractació, incorporant a professionals qualificats en projectes lligats al coneixement i la innovació. “D'aquesta manera, aprofitarem el talent i l'experiència professional i personal adquirida en altres mercats laborals per a millorar el capital humà del teixit empresarial castellonenc”, ha defensat Amparo Marco.

Innovació social

Amb l'objectiu de fomentar i impulsar projectes d'innovació social en la ciutat de Castelló, s'obrirà una línia pressupostària de 60.000 euros dirigida a entitats no lucratives que desenvolupen projectes o programes d'acció social. Entre les despeses subvencionables, podran justificar personal ja contractat o de nova contractació per al desenvolupament del projecte, formació, promoció o difusió del projecte, entre uns altres.

Suport a la creació i consolidació d'empreses

L'Ajuntament de Castelló també habilitarà una ajuda de 60.000 euros, amb un màxim per projecte de 2.900 euros, per al desenvolupament soci-econòmic del municipi mitjançant el suport a les iniciatives emprenedores, a la consolidació i innovació empresarial i a la generació d'ocupació estable i de qualitat. Aquesta línia de subvenció va dirigida a les empreses o entitats privades el domicili fiscal de les quals o el centre de les quals de treball estiga situat a Castelló.

Elaboració i execució de projectes d'ocupació

Les subvencions per a l'elaboració i execució de projectes d'ocupació, amb una quantia global de 25.000 euros, amb un import màxim de 8.333 euros per projecte, van destinades a les entitats del tercer sector d'acció social, tals com a associacions, fundacions o les federacions i associacions que les integren.

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha valorat l'impacte positiu que les polítiques d'ocupació municipals, en col·laboració amb les de la resta d'administracions públiques, han tingut en aquests tres últims anys per a contribuir al descens d'un 19,11% en les xifres de l'atur. A més, ha recordat el Pla Estratègic d'Ocupació, el primer amb el qual explica la ciutat de Castelló, “com a eina clau per a optimitzar les polítiques i els recursos destinats al foment de l'ocupació” i ha citat exemples concrets com la creació de beta.coop, la primera cooperativa d'emprenedors de la Comunitat Valenciana, que evidencien el gir de 180 graus en l'acció política local.

MÉS FOTOS