Castelló convoca als agents socials per a avaluar el seu I Pla de Cooperació Internacional
L'alcaldessa destaca l'impuls donat a les polítiques de cooperació per a contribuir al desenvolupament dels països empobrits
L'Ajuntament de Castelló ha iniciat aquesta setmana els treballs per a avaluar els resultats del seu I Pla de Cooperació Internacional per al Desenvolupament i Solidaritat 2019-2022, un document estratègic que va ser aprovat al desembre de 2018 amb l'objectiu general de contribuir al desenvolupament humà sostenible mitjançant el suport als processos de desenvolupament en països del Sud i la promoció d'una ciutadania crítica i implicada amb la reducció de les desigualtats.
En aquest sentit, l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha recalcat l'impuls donat pel govern municipal a les polítiques en matèria de cooperació. “Enguany s'han destinat més de 630.000 euros a projectes i accions de cooperació, la qual cosa suposa un 430% més que el pressupost destinat en 2015, un exemple que Castelló és una ciutat solidària i que promou el desenvolupament en països empobrits”, ha apuntat Marco.
La regidora de Cooperació, Patricia Puerta, ha explicat que el I Pla de Cooperació Internacional per al Desenvolupament i la Solidaritat de Castelló entra en el seu últim any d'aplicació, després d'una pròrroga fins a desembre de 2023. “Per això, hem iniciat els treballs per a avaluar l'impacte de les accions desenvolupades fins hui”, ha apuntat. Així, s'ha convocat una primera reunió amb les diverses institucions, ONGD i resta d'actors socials i polítics que van participar en el disseny del pla. A més, es recaptarà la participació de tots els actors de la cooperació de Castelló per a realitzar l’evaluació intermedia d'aquest primer pla.
“Cal recordar que aquest primer pla de cooperació es va aprovar per a establir una estratègia per a augmentar l'eficàcia i l'eficiència de les accions que es promouen a través de l'Ajuntament de Castelló per a millorar la vida de les poblacions més vulnerables dels països empobrits després d'anys en què l'ajuda al desenvolupament va desaparéixer pràcticament de les polítiques municipals, especialment des de 2011 a 2014”, ha explicat Puerta.
La regidora ha destacat que “va ser a partir de 2015, amb el canvi en el govern municipal de Castelló, quan es va iniciar un nou procés de reactivació i consolidació progressiva de l'ajuda al desenvolupament en una aposta que va quedar plasmada en aquest primer pla”.