Castelló consciencia sobre la necessitat de netejar amb aigua i sabó o vinagre l’orina dels gossos
L’Ajuntament repartirà 3.000 botelletes en una campanya que reclama als amos un major comportament cívic
Les persones propietàries de mascotes han de netejar amb aigua i sabó o vinagre les miccions que generen en la via pública els seus animals de companyia. “Tal com recull l’ordenança municipal de tinença d’animals de companyia, no adoptar mesures de neteja quan els gossos embruten els carrers, espais públics o mobiliari urbà comporta sancions per als amos que poden arribar fins als 601 euros”, segons ha assenyalat aquest matí el regidor de Benestar Animal, Ignasi Garcia.
Per això, l’Ajuntament de Castelló, a través de la regidoria de Benestar Animal, ha encetat una nova edició de la campanya “1 orí 1 botelleta” que vetlla per la convivència ciutadana amb animals de companyia i per una tinença responsable de mascotes. “Tot i que en els darrers anys existeix una major consciència ciutadana, hem de seguir sensibilitzant per garantir una major salubritat en la via pública reduint les olors i la brutícia que es puga generar i afavorir també al benestar dels animals”, remarca Garcia.
En aquesta línia, l’edil Garcia ha destacat que “la tinença responsable d’animals de companyia ha de ser una de les marques de la ciutat de Castelló, facilitant així la convivència entre totes i tots”.
Així, l’Ajuntament repartirà 3.000 botelletes biodegradables en distints barris de la ciutat juntament amb consells i informació per mantindre neta la ciutat i afavorir el benestar i la cura dels animals. El repartiment i la campanya informativa començarà aquest divendres de 17.00 a 18.30 hores i dissabte d’11.00 a 14.00 hores recorrent distints barris de la ciutat al llarg de les properes setmanes.
Entre d’altres, la campanya també informa sobre la necessitat de dur les mascotes nugades, portar morrió si es considerada perillosa, recollir els excrements, oferir una alimentació de qualitat, acudir amb regularitat als centres veterinaris professionals i desparasitar-les periòdicament, traure-les a passejar almenys tres vegades al dia, invertir temps en la seua educació o l’obligatorietat de que porten xip identificatiu.
Cal assenyalar, que recentment l’Ajuntament de Castelló ja va engegar una campanya per a la identificació dels animals de companyi per a garantir la seua protecció davant possibles pèrdues o eventuals fugides. De fet, al 2020, de les més de 200 mascotes rescatades a la ciutat, 145 pogueren tornar a les seues famílies gràcies a que estaven identificades correctament amb el xip.