Castelló avança en la transició agroecològica amb una formació sobre apicultura
Conselleria i Ajuntament completen l’aforament d’un curs organitzat en l'Associació Apícola Provincial
Castelló avança cap a la transició agroecològica amb un curs de formació sobre apicultura que ha completat el seu aforament. La iniciativa ha sigut organitzada per la Conselleria d'Agricultura amb la col·laboració de la Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló i s’ha celebrat en l'Associació Apícola Provincial.
“La bona recepció d'aquest curs mostra l'interés creixent tant en el sector com en nous productors a caminar cap a formes de producció agroecològiques respectuoses amb el medi ambient i que milloren la rendibilitat”, ha subratllat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.
La formació es desenvolupa en tres sessions, amb classes teòriques i una visita a una explotació apícola. Han tractat la normativa sobre apicultura ecològica, bones pràctiques, manejos ruscos per a producció de mel ecològica i utilització de les xarxes socials i internet per a promoure les vendes..
Han comptat amb especialistes com Rosario Villarroja, del Comité d'Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana; Marta Pitarch, assessora apícola; María Badimon, especialista en xarxes socials; i Pau Sos, apicultor.
La Conselleria d'Agricultura i la Regidoria de Transició Ecològica han reforçat en aquesta legislatura la seua col·laboració per a dur a terme diferents formacions i jornades per a ajudar el sector a transitar cap a l'agroecologia. Així mateix, la Regidoria va impulsar una formació amb l'assistència de la Fundació *Cerai per a propiciar sinergies entre productors agroalimentaris locals i difondre aprenentatges basats en l'agroecologia i els canals curts de comercialització.