CASTELLÓN | URBANISME I INFRAESTRUCTURES

Castelló anima a sol·licitar ajudes públiques per a elaborar l'informe d'avaluació en edificis de més de 50 anys

ELPERIODIC.COM - 11/06/2021

El termini de presentació de la subvenció de la Generalitat finalitza el 30 de juny

La Regidoria d'Habitatge de l'Ajuntament de Castelló anima a les comunitats de veïns i propietaris a optar a la línia de subvencions de la Generalitat Valenciana per a l'elaboració de l’informe d’evaluació d'edificis (IEEVCV), un tràmit que exigeix la legislació per als inmobles de més de 50 anys i que es complementa amb altres mesures de suport per a la rehabilitació del parc immobiliari més envellit que impulsen Consell i Ajuntament.

“Aquesta mesura s'ha desenvolupat amb retard en els últims anys pero per a 2021 existeix una convocatòria de 2 milions d'euros de la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Climàtica en ajudes dirigides als propietaris per a potenciar la redacció d'aquest informe”, ha subratllat la regidora d'Habitatge, María Jesús Garrido.

Aquest document avalua les condicions de conservació, accessibilitat i eficiència energètica i han de passar-los els immobles de més de 50 anys i renovar-lo cada 10. La convocatòria contempla una subvenció bàsica del 20% de l'import per a totes les sol·licituds d'edificis de més de 50 anys, i una segona addicional de fins a 4.500 euros. El termini de sol·licituds finalitza el 30 de juny i l'informe ha d'estar registrat abans del 23 de juny.

La comunitat de persones propietàries o persones propietàries úniques han d'encarregar el document en professionals de l'arquitectura tècnica, aparelladores/és, o de l'enginyeria de l'edificació. La sol·licitud es fa telemàticament en www.habitatge.gva.es però qualsevol consulta es pot resoldre en la direcció territorial de la Conselleria d'Habitatge o telefonant al 964333752.

La Regidoria destaca que aquestes subvencions són “una oportunitat” per a complir amb la normativa i que les comunitats de propietaris amb edificis més antics puguen garantir i millorar les condicions d'habitabilitat, eficiència energètica i accessibilitat.