Castelló acull la Missió Tècnica Internacional de la UIM sobre Govern Local amb enfocament de Gènere
El programa es desenvoluparà del 17 al 21 d'abril i comptarà amb la participació de representants d'onze països de Llatinoamèrica
La ciutat de Castelló serà seu des d'aquest dilluns 17 d'abril de la Missió Tècnica Internacional sobre Govern Local amb enfocament de gènere Liderar en clau d'igualtat, que se celebrarà fins al 21 d'abril. Una cita impulsada des de la Unió Iberoamericana de Municipalistes (UIM) a través de la Xarxa Iberoamericana de Municipis per la Igualtat de Gènere (Rimig), de la qual l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, és vicepresidenta, i que compta amb el suport de la Xarxa UIM de Cooperació Internacional al Desenvolupament (Rudicel) que presideix Marco.
Representants d'onze països de Llatinoamèrica participaran en les diferents taules que se celebraran durant la Missió Tècnica, que comptarà tot un programa acadèmic amb l'objectiu de propiciar l'actualització de coneixements i compartir experiències locals des de l'enfocament de gènere i els drets de les dones. Així, durant aquestes jornades es debatrà sobre la importància de fomentar la incorporació de l'enfocament de gènere en les agendes públiques locals i es donaran a conéixer experiències per a visualitzar nous reptes.
L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, dona la benvinguda a tots els participants en aquesta Missió Tècnica Internacional i ha animat a participar activament en els debats i conferències. “La nostra ciutat serà seu aquests dies d'un fòrum internacional de debat i intercanvi d'experiències entre països membres de la UIM que treballen per al foment de la igualtat i promoció dels drets de la dona en tots els àmbits”, ha manifestat.
La Missió Tècnica començarà aquest dilluns a les 18.00 hores en el Menador i durant diverses jornades s'abordaran diferents eixos temàtics com, per exemple, l'ordenament urbanístic amb perspectiva de gènere, metodologies i eines del pla d'igualtat d'oportunitats d'homes i dones, o polítiques públiques d'igualtat i per a la prevenció i eliminació de la violència de gènere, entre altres.
Està prevista la participació en aquestes jornades de representants de països de l'Argentina, el Brasil, Xile, Colòmbia, Cuba, l'Equador, Mèxic, el Perú, República Dominicana, l'Uruguai, Veneçuela i Espanya.