Més de 300 alumnes aprenen en les aules de formació del Servei d'Activitats Socioculturals de l'UJI
La demanda ha crescut aquest curs quasi el 50% respecte a l'any passat
Cursos i tallers de teatre, dansa, música, escriptura creativa, fotografia o vídeo són les propostes formatives que l'UJI ha posat en marxa aquest mes d'octubre per al període 2023-2024 i en les quals s'han inscrit 307 alumnes, prop d’un 50% més que el curs anterior. Un fet que suposa la consolidació de l'oferta formativa que ofereix el Servei d'Activitats Socioculturals (SASC) de la Universitat Jaume I a través de les Aules de Formació i que forma part de l'agenda del programa UJI-Encultura. En total, són 12 accions les previstes per a aquest curs, les quals estan dirigides tant a la comunitat universitària com al públic en general.
Amb tots els cursos iniciats, l'increment més gran de persones inscrites s'ha donat en el taller d'escriptura creativa, el qual està dividit en dos nivells, el d'iniciació i el d'avançat, i que enguany arriba als 79 alumnes matriculats, 30 més que l'any passat, unes xifres que converteixen el curs que imparteix l'escriptora de Sogorb i professora de l'UJI, Rosario Raro, en el més demandat.
Un altre dels cursos que té més acceptació és el de l'aula de formació de cant coral-orfeó, que arriba als 51 alumnes i que està impartit per Diego Alamar, el qual, juntament amb el taller de llenguatge de jazz i Big Band, conforma l'apartat musical dels cursos. En aquesta darrera proposta s'han inscrit 22 persones que estaran baix la tutela dels professors David Pastor i Víctor Colomer.
Dins d'aquesta oferta formativa que pretén estimular la formació i la creació cultural en tots els àmbits es troba també l'Aula de Teatre i Dansa Carles Pons, que ha posat en marxa els cursos amb tres nivells diferents. Són el d'iniciació al teatre, dirigit per Regina Prades; el curs d'interpretació teatral, que imparteix Cesca Salazar; i el d'escenes de pràctica teatral, coordinat per Joan Comes, que comptaran amb 66 alumnes que gaudiran i aprendran amb les diferents propostes artístiques que es plantegen. D'altra banda, en els cursos dels tres nivells de dansa contemporània participen 54 alumnes. Així, el nivell d'iniciació serà impartit per Rocío Gisbert i els nivells intermedi i avançat per Érica Galmes.
En l'apartat audiovisual i d'imatge, l'oferta formativa abasta el curs «Trastorn visual», que pretén acostar l’experiència de la creació audiovisual tant a persones que no tenen coneixements previs com a aquelles que s’estan iniciant en el món audiovisual, i el taller de fotografia «Contar amb imatges. Accions i recursos per a la creació de projectes fotogràfics». El primer està dirigit per Adam Brenes i en ell l'alumne aprendrà conceptes bàsics del món de vídeo. El segon taller, coordinat per Julián Barón, proporciona la possibilitat de submergir-se en els processos de pensament, creació i consciència que la pràctica fotogràfica requereix en la seua relació amb la societat actual i la seua aportació al coneixement.
Un dels trets principals d'UJI-Encultura Formació és que al final de cada curs, els alumnes participen en la preparació de les obres i treballs que presentaran i representaran en diferents espais culturals com el Paranimf de l'UJI i el Menador Espai Cultural.