CASTELLÓN | CULTURA I ESPECTACLES

Més de 25.000 persones omplin els carrers en el segon cap de setmana de Retorn a la Ciutat

ELPERIODIC.COM - 29/09/2024

El MUT bat el seu rècord històric de participació, amb 36 propostes gratuïtes, i ja mira a la qual serà la seua desena edició

L'espectacle “Gregarious” dels suecs Soon Circus Company va posar anit el fermall d'or a l'IX Festival Internacional d'Arts Escèniques sense Text de Castelló (MUT!). Un esdeveniment cultural que enguany ha batut tots els rècords de participació, amb més de 25.000 espectadors per a un total de 36 muntatges gratuïts. Les places Major i Hort Sogueros, al costat del Parc Ribalta, han sigut els escenaris triats per a albergar una veritable marató de teatre al carrer. Les 16 nacionalitats de les companyies participants també buiden qualsevol dubte de la projecció internacional d'un festival de festivals.

La regidora de Cultura, María España, ha destacat “l'allau d'espectadors, especialment de públic familiar, en totes i cadascuna de les propostes. No podem estar més satisfets, hem superat totes les expectatives de l'any passat, que ja eren altes. Si sumem el primer cap de setmana del CLOT, estem parlant d'una campanya de més de 30.000 espectadors. Crec que és una xifra que ho diu absolutament tot. La meua enhorabona a l'organització del MUT, amb Sergio Heredia al capdavant, i a tot l'equip de l'àrea de Cultura. Són molts mesos de dur treball logístic i administratiu, però veure la resposta del nostre públic ho compensa tot”.

MÉS FOTOS