Carles Mulet: “Amb aquesta Llei desitgem que, en arribar al final dels seus dies, tothom puga morir d'una forma digna”
El representant de la coalició valenciana afirma que era necessari dotar-se de “llibertat” per a posar fi a aquesta existència quan aquesta solament puga viure's de manera “indigna, patint i sense esperança”
El senador de Compromís, Carles Mulet, ha manifestat durant el debat de la Llei d'Eutanàsia al Senat que “la regulació ens fa avançar com a societat, contribueix a acabar amb el patiment de moltes persones i els seus familiars que han suportat en silenci durant anys la impossibilitat de posar punt i final a la seua vida després d'anys de penúries i absència d'esperança”.
Mulet, que ja va exposar la seua posició i la de Compromís en les comissions de Justícia i Sanitat de les quals forma part, ha emmarcat aquesta posició en la llibertat de posar fi a la existència “quan aquesta solament puga viure's de manera indigna, patint de manera insalvable, quan hàgem perdut l'esperança, quan no quede la més mínima escletxa d'esperança” i ha desitjat que “tothom tinga una vida digna, plena, intensa i que, en arribar al final dels seus dies, tothom puga fer-ho també de manera digna. Abandonar la vida sense dolor, sense patiment, amb tota la dignitat que ens mereixem com a persones, com a humans”.
El representant valencianista ha recordat que aquesta llei regula el paper de l'equip mèdic i els procediments davant les sol·licituds de les persones “a les quals tot el que li espera de la seua existència és dolor i patiment i necessita ajuda per a deixar de patir” i ha recordat que Compromís incloïa en el seu programa electoral el desenvolupament d'una Llei de Mort Digna i d'atenció sanitària al final de la vida “el que suposa sens dubte un avanç social”.
Mulet ha lamentat que, de nou, “la dreta espanyola seguisca a anys llum dels estàndards europeus i haja decidit votar en contra d'aquestes persones. Els qui van votar en contra de lleis com la d'interrupció de l'embaràs, del tabac, del matrimoni igualitari o del divorci, però que després han exercit sense problemes. Tant de bo mai necessiten acudir a aquests drets nous dels que ens dotarem malgrat la seua posició”.
El valencianista ha titllat aquestes postures de “insensibles, cruels i allunyades dels valors cristians de la caritat, compassió i solidaritat enfront del dolor”, una solidaritat que van demanar perdones com María José Carrasco i Ramón Sampedro “que disposaven d'excel·lents cures pal·liatives, però volien l'eutanàsia”.
Per al representant de la coalició valenciana “aquesta llei és garantista, regula els aspectes més controvertits i els drets a aquesta prestació per a ajudar a morir, amb una doble garantia i consentiments”.