elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

S’avança en el projecte de connexió de Carcaixent a l’autovia A-7

S’avança en el projecte de connexió de Carcaixent a l’autovia A-7
  • S’ha iniciat el procés de Participació Pública relatiu a l’Estudi d’Integració Paisatgística del projecte del nou accés nord al municipi

El passat 28 de juny es va iniciar el període de Participació Pública de l’Estudi d’Integració Paisatgística del Projecte Bàsic del nou accés nord a Carcaixent des de la CV-50, el projecte que farà possible la connexió de la localitat amb l’autovia A-7. Este procés de participació pública, que estarà obert fins el 28 de juliol, permetrà  transmetre la informació del projecte a la ciutadania, així com  recollir suggeriments i opinions a través del formulari telemàtic habilitat per la Conselleria de Política Territorial. A més, el servei tècnic de la Conselleria ha organitzat un taller informatiu que tindrà lloc el dijous 7 de juliol, a les 12:00h, a la planta baixa del Palau de la Marquesa de Montortal de Carcaixent.

L’accés del municipi a l’autovia A-7 és una demanda històrica de les carcaixentines i carcaixentins, ja que la connexió actual de la localitat amb aquesta xarxa viària discorre per un tram periurbà de la CV-50, el qual presenta diversos problemes de funcionalitat, capacitat i nivell de servei, sent estos especialment notables en el tram que discorre adossat al casc urbà d’Alzira.

L'actuació que finalment es duga a terme, pel seu abast i impacte en el territori de la comarca, ha de ser compatible amb els condicionants existents a la zona, tant els referents a la infraestructura verda com al patrimoni. Per això, els projectes d’estes característiques van precedits d’un Estudi d’Integració Paisatgística, amb el qual s’analitza el paisatge existent en l’àmbit d’actuació, es realitza una valoració de les distintes alternatives proposades així com una anàlisi visual de l’àmbit, i es plantegen mesures d'integració paisatgística per evitar, reduir o corregir els impactes paisatgístics i visuals identificats.

El regidor de Territori, Lluís Candel, remarca la importància del procés de participació ciutadana que s’ha obert perquè «aquesta infraestructura no pot ser una ferida més en la ribera del Xúquer. Cal, sens dubte, una integració paisatgística. I a més, és molt important que en el desenvolupament d’aquest projecte es tinguen totes les cauteles necessàries per disminuir l’impacte ambiental de la infraestructura, així com preveure i facilitar les formes de mobilitat alternatives a l’automòbil». Perquè, afegix, «és tant o més prioritària la vertebració territorial ciclopeatonal amb les poblacions veïnes, com Alzira, Guadassuar i L’Alcúdia, que la dels vehicles a motor. La infraestructura ha de facilitar el canvi de model de mobilitat, imprescindible per a lluitar contra el canvi climàtic."

Enllaç a la informació de l’Estudi d’Integració Paisatgística: https://politicaterritorial.gva.es/documents/20088661/361760720/Plan+de+Participaci%C3%B3n+P%C3%BAblica+Estudio+Integraci%C3%B3n+Paisaj%C3%ADstica.pdf/9558362a-8643-2bcb-7c23-1c8fbbc3b34c?t=1656419496281

Enllaç al formulari telemàtic: https://forms.gle/7pkLi9AT9SqptkkN7

Pujar