CARCAIXENT | SOCIETAT

Carcaixent diagnostica la realitat LGTBI del municipi

ELPERIODIC.COM - 01/12/2022

Els participants reclamen més activitats sensibilitzadores i formació en diversitat

Fa unes setmanes es va presentar a Carcaixent el resultat del treball de diagnòstic de la realitat social del municipi respecte al col·lectiu LGTBI que ha realitzat l’entitat Sexòlegs Sense Fronteres, a través de la Regidoria d’Igualtat.

La recopilació d’informació s’ha fet mitjançant un qüestionari anònim en el qual han participat persones d’entre 14 i 74 anys i amb entrevistes en profunditat a grups i persones de diversos àmbits com l’educatiu, laboral, sanitari, esportiu, d’oci i social del municipi.

En general, les persones participants afirmen que la població és oberta amb la col·lectivitat LGTBI, tot i que quan entren en detall sorgeixen altres realitats que posen de manifest el desconeixement i la falta de sensibilitat amb la diversitat de gènere i sexual.

De les persones que responen l’enquesta, un 62,2% de la població no heterosexual indica haver sofert algun tipus d’agressió LGTBIfòbica, de les quals més del 60% afirmen que passaren a Carcaixent, majoritàriament als centres educatius, als espais d’oci, als carrers i a les places; pel que una part de la població reconeix evitar algunes zones i espais. En aquest sentit, hi ha qui assenyala que diverses pintades que es troben al municipi “ens recorden carrer a carrer, dia a dia, que a Carcaixent estem en perill”.

A més, a l’informe es descriuen com a favorables iniciatives esporàdiques com la pintada de la bandera LGTBI sobre l’asfalt a un lloc cèntric, tot i que en les paraules dels participants “Encara queda molt per fer”. Per això reclamen més activitats sensibilitzadores per a totes les edats i no tan sols en les dates assenyalades, així com formació en diversitat als professionals dels sectors d’atenció per tal d’ampliar la normativitat social. 

Xelo Pastor, Regidora d’Igualtat, explica que “S’ha considerat de gran importància realitzar aquest diagnòstic per a posteriorment des de l’Ajuntament desenvolupar accions que donen resposta a interessos i necessitats reals, així com possibilitar l’aplicació de polítiques públiques que afavorisquen la convivència, la diversitat, el respecte i la igualtat real de totes les persones, independentment de la seua orientació i identitat sexual”.