Lola Herrera omplirà el teatre Payà diumenge amb 'Cinco horas con Mario'
El teatre Payà viurà diumenge una vesprada memorable amb l'actuació de Lola Herrera en el paper de Carmen Sotillo
Totes les entrades anticipades estan exhaurides i només quedaran en les taquilles del teatre el 5% de l'aforament que estableix la reglamentació vigent
El teatre Payà viurà diumenge una vesprada memorable amb l'actuació de Lola Herrera en el paper de Carmen Sotillo en 'Cinco horas con Mario'. Totes les entrades anticipades estan esgotades i només quedarà en les taquilles del teatre el 5% de l'aforament que estableix la reglamentació vigent. La venda d’aquestes entrades s'iniciarà una hora abans de l'espectacle.
La versió teatral de 'Cinco horas con Mario’ es va estrenar el 1979 i està considerada una obra cabdal de l'escena espanyola dels últims quaranta anys. Lola Herrera ha encarnat el paper de Carmen Sotillo en pràcticament la totalitat dels muntatges d'aquesta obra.
La trama se situa al març de 1966, Carmen Sotillo acaba de perdre el seu marit Mario de forma inesperada. Després que les visites i la família s'han retirat, ella sola vela durant l'última nit el cadàver del seu marit i inicia amb ell un monòleg-diàleg en el qual descobrim les seues personalitats i els conflictes del seu matrimoni.
Amb una forma entretallada, detallista al mínim, reiterativa i plena de tòpics, Carmen Sotillo diu coses, manifesta sentiments i emet judicis que a moltes persones avui els poden semblar increïbles, però que existien, que aquelles “coses” de Carmen estaven en la vida de cada dia.
‘Cinco horas con Mario' és, entre moltes altres coses, un document viu d'aqueixos anys. De les preocupacions econòmiques, religioses, polítiques, sexuals i morals en aquells moments imperants que Delibes, a través del llenguatge de la seua protagonista, va deixar retratades amb nitidesa, de manera que la vida espanyola de llavors arriba a palpitar viva en les seues paraules.
Però, per damunt de tot això, 'Cinco horas con Mario' parla dels assumptes eterns de l'ésser humà: de la culpa, de la soledat, de la incomunicació, del sentit de la vida. Com sempre en Delibes, partint d'un localisme concret, encarna en els seus personatges i en els seus conflictes les realitats més profundes i complexes que condicionen la nostra vida.
Aquesta representació és un dels actes més destacats de la programació de Cultura per a l'últim trimestre de l'any i està coprogramada amb el suport de l'Institut Valencià de Cultura.