Les Jornades MAOC reuniran a prop de 300 professionals de l'educació en la seua segona edició
L'adreça de l'IES Jaume I, la regidora d'Educació, Maria Josep Safont i els representants del CEFIRE presenten les jornades que tindran lloc aquest cap de setmana vinent en l'Institut Jaume I de la ciutat
Fa tan sol un any que la direcció de l'IES Jaume I va decidir engegar les jornades de Models Alternatius d'Organització de Centres, la primera edició dels quals ja va ser un èxit rotund de convocatòria per als i les centenars de professionals del món de l'educació que no van voler deixar l'oportunitat de âseguir formant-se i coneixent de primera mà les noves eines i models d'organització dels centres educatius per a seguir implementant-los en els seus propis centresâ tal com explicaven les responsables de les Jornades una vegada va finalitzar eixa primera edició. I avui s'ha presentat en l'Ajuntament de Borriana la segona de les edicions que com ha començat explicant l'alcaldessa i regidora d'Educació, Maria Josep Safont, âja sabem que tindran igual o fins i tot major capacitat de convocatòria que el passat any, per això volem donar les grà cies tant a l'adreça de l'IES Jaume I com als responsables del CEFIRE que des del primer moment no han dubtat a recolzar i col·laborar en l'organització i desenvolupament de les Jornades MAOC. I és que com han recordat els dos responsables Javier Soriano i Sergio Mestre del CEFIRE en la presentació de les Jornades âsón ja 280 les inscripcions que tenim registrada per a aquesta segona edició de les Jornades MAOC que seguim recolzant per ser una iniciativa que cerca la millora, creixement i formació continuada de tots i totes les professionals del món educatiuâ. A més, una altra de les entitats que un any més ha volgut col·laborar en âuna iniciativa tan interessant i per a la qual sempre estarem disposats a aportar el nostre granet d'arenaâ, ha sigut la Caixa Rural de Borriana, la Directora General de la qual, Isabel Ferrer també ha participat en la presentació. Per la seua banda, les responsables de l'adreça de l'IES Jaume I i de l'organització de les Jornades MAOC, M. Carmen Usó i Regina Rodrigo han explicat les novetats i principals actes de la programació d'aquesta segona edició. Tal com han explicat âenguany la gran novetat gira entorn de la temà tica general, ja que dediquem la gran majoria de xarrades, ponències i taules redones no solament a l'Organització de Centres com a tal, sinó a aspectes més concrets com en aquesta ocasió seran els Models Alternatius de Avaluació de l'alumnatâ. AixÃ, les Jornades MAOC tindran lloc a partir de les 16:30 hores d'aquest divendres, quan en el mateix Institut Jaume I tinga lloc la recepció dels i les participants i les inscripcions als tallers que tindran lloc durant el dissabte. En la primera de les jornades la programació compta amb les ponències inaugurals a cà rrec de Neus Sanmartà des de la UAB sobre si âUtilitzar rúbriques per a avaluar és un signe d'innovació?â i a cà rrec de Roberto Aguado de la UPN que en aquest cas dedicarà la seua ponència a âL'evolució del docentâ.
Per a dissabte es reserva la totalitat dels horaris a la celebració de fins a set tallers diferents que professionals especialistes en cadascuna de les temà tiques desenvoluparan a partir de dos quarts de deu del matÃ. En les set aules es desenvoluparan els tallers âJo, tu, ells. Avaluem per aprendreâ de Pere Royo des de l'IES Les Vinyes; âEs pot avaluar sense posar notes i assegurar que s'aprèn?â de Mercè Mas del Grup Avaluar per aprendre del Rosa Sensat; el taller âGrups dialògics i avalucació mitjançant voluntariat extern al centreâ de Carmen Ferrete i Luz Valero des de l'IES Alvaro Falomir; âL'experiència IndComp en l'avaluació en projectes interdisciplinarisâ de Jordi Doménech des de l'INS Marta Estrada; âL'avaluació figuroanalògica i el foment del *pensament crÃtic de Glòria Arbonés del Grup IREF; âAvaluació contÃnua a l'aula amb APPSâ de Merche Marquès de la UJI; i finalment âElaborem una bona rúbrica, treallem coavaluació i bases d'orientacióâ de la pròpia Neus Sanmartà que en aquest cas tindrà lloc en el Saló d'Actes de l'IES Jaume I. AixÃ, i tal com han coincidit a assenyalar tots i totes les presents en la presentació de les Jornades MAOC âes tracta d'una nova i gran oportunitat de seguir creixent com a docents, de renovar la nostra metodologies de treball i organització de centres, i fer-ho amb professionals i exemples de primer nivell que ja es duen a terme en alguns centres de referència en aquest camp, com també és l'IES Jaume Iâ.