Borriana ultima les exposicions 'Il·lustrant Bécquer' i 'Ceramistes contemporanis castellonencs' dins del programa de festes de la Misericòrdia
Demà 6 de setembre la CMC la Mercé acollirà una exposició col·lectiva dels ceramistes Rafa Galindo, Mariano Poyatos, Santiago Bono, Manolo Sales,Carmela Tello, Joan Llácer, Tania Park, Cristóbal Saborit, Isabel del Portell i Àngel Igual
També hi haurà una mostra de l'artista borrianenca Amparo Saera que arreplega una selecció d'aquarel·les i dibuixos inspirats en les Rimes i Llegendes de l'autor sevillà
L'Ajuntament de Borriana ja té acabades les exposicions que iniciaran la nova temporada expositiva després de l'estiu i que com ja és tradicional s'inauguren el primer dia de les festes de la Misericòrdia. Les exposicions 'Il·lustrant a Bécquer' i 'Ceramistes contemporanis castellonencs' i es podran visitar en la CMC Mercè del 6 de setembre al pròxim 13 d'octubre.
Així, demà divendres que ve 6 de setembre, a les 19h s'inauguraran totes dues exposicions. Primer, 'Ceramistes contemporanis castellonencs', una mostra col·lectiva amb obres de Rafa Galindo, Mariano Poyatos, Santiago Bono, Manolo Sales, Carmela Tello, Joan Llàcer, Tania Park, Cristóbal Saborit, Isabel del Portell i Àngel Igual.
Aquesta exposició naix amb l'objectiu de reconèixer la tasca creativa i cultural dels creadors ceràmics pel que arreplega una selecció d'artistes que han fet de la ceràmica la seua passió i en els quals la seua vida ha girat al voltant d'aquesta activitat que ha tingut i té en la nostra terra una importància vital des de fa molt de temps.
Després, l'artista borrianenca Amparo Saera inaugurarà 'Il·lustrant Bécquer', una mostra que arreplega una selecció d'aquarel·les i dibuixos inspirats en les Rimes i Llegendes de l'autor sevillà.
La idea de l'artista és acostar l'obra d'un dels escriptors més coneguts i populars de la literatura espanyola al públic en general, enfocant el treball a un públic juvenil o adult, realitzant unes il·lustracions de caràcter desenfadat que pel seu estil fàcilment es podrien trobar en qualsevol edició il·lustrada de les Rimes i Llegendes, o fins i tot en una novel·la gràfica.
Saera és llicenciada en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València, durant els seus estudis universitaris es va especialitzar en Conservació i Restauració de Béns Culturals i, encara que ha dedicat diversos anys a treballar en aquest camp, sentia que no era sol aqueix àmbit el que li interessava, per això aprofitava la mínima ocasió, o moments de menor volum de treball per a formar-se en àmbits més creatius, com el disseny gràfic o la il·lustració.
Finalment va decidir deixar el seu últim treball com a restauradora d'obres d'art per a dedicar-se a allò que realment l'apassiona, i des de llavors no ha parat d'investigar, d'experimentar amb diferents mètodes i tècniques de treball, amb la finalitat d'anar coneixent-se millor a la recerca d'un estil o potser una manera de fer que la represente.
Aquesta investigació l’ha duta a treballar en diferents mitjans i amb diferents formats, passant del disseny gràfic a la il·lustració infantil, als murals de gran format i un llarg etcètera, convertint-la en una artista versàtil que pràcticament s'atreveix amb tot. Actualment, i amb la intenció d'unificar el seu camí, s'obri en el món de la il·lustració.
Del seu bagatge en el món de la Conservació i Restauració ha heretat una habilitat pel detall que es reflecteix en tots els seus treballs. Tot i que s'atreveix amb la il·lustració digital, té preferència pel treball manual, i les seues tècniques preferides són l'aquarel·la, aigualida, grafit, etc. Aquesta manera de treballar tan manual i tan interior dota la seua obra d'un caràcter extremadament personal, de manera que es pot apreciar una miqueta d'ella en tots els seus treballs.
Amb aquesta exposició, la inauguració de la qual queda oberta al públic, l'artista també anima al públic a llegir, o rellegir si ja va haver-hi una primera vegada, l'escriptor elogiat endinsant-se encara més en les il·lustracions que mostrarà en l'exposició.