Borriana convoca els premis Dia de la Dona 2023
Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dona, que es commemora cada 8 de març
Les propostes poden presentar-se fins al 27 de febrer per correu certificat o en el registre de l'Ajuntament dirigit a l'Agència d'Igualtat, i a través del registre en la seu electrònica
L'Ajuntament ha convocat els premis Dia de la Dona 2023 amb la finalitat de reconèixer i homenatjar públicament dones rellevants de Borriana de l'àmbit social, científic, personal, laboral, esportiu i cultural que han destacat per la seua trajectòria vital o per la seua labor en benefici de la igualtat entre dones i homes.
La regidora d'Igualtat, Maria Romero, ha explicat que els premis amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dona, que es commemora cada 8 de març, es convoquen anualment i les propostes poden presentar-se fins al 27 de febrer.
Segons ha manifestat Romero, els treballs i els èxits de les dones “amb massa freqüència són invisibles i no gaudeixen de reconeixement social i, fins i tot, passen desapercebuts per al conjunt de la ciutadania. Així, ha assenyalat, la convocatòria d'aquests premis respon a aquesta “llacuna”, d'acord amb el deure dels poders públics de “promoure les condicions perquè la llibertat i la igualtat entre homes i dones siguen reals i efectives”.
El nombre de premis establert que es concedeixen anualment és de tres, sense distinció de rang, i consisteixen en el lliurament d'una placa acreditativa i el reconeixement institucional i públic.
Proposta de candidatures
Les candidatures per a la concessió de premis poden formular-se a proposta raonada de la persona titular de la Regidoria amb competències en matèria d'igualtat, i també per les institucions, corporacions, associacions, fundacions o entitats de la localitat o d'àmbit supramunicipal.
Igualment, poden fer propostes als premis la Comissió Municipal de Participació Ciutadana i Serveis Socials i els partits polítics, no obstant això, queden excloses les candidatures que sol·liciten el premi per a si mateixes o per a les organitzacions a què representen.
Sobre aquest tema, la regidora d'Igualtat ha aclarit que la presentació de les candidatures “no requereix l'aval de la pròpia candidata, és a dir, que les entitats poden proposar aquelles dones que consideren mereixedores sense haver de comunicar-los-ho” ja que, tal com ha indicat, "resulta habitual que les dones que efectivament resulten premiades, quan se'ls comunica coincideixen a no creure’s mereixedores del reconeixement; de fet aquest sentiment està encunyat com la síndrome de la impostora i la seua prevalença és major en dones que en homes”. A més, ha insistit Romero, les candidatures estan en el més absolut anonimat fins al moment de resultar premiades.
El premi no podrà ser atorgat a títol pòstum i les candidatures que es presenten hauran de proposar una dona o persona jurídica, de naturalesa pública o privada, amb una alta vinculació amb el municipi per filiació, residència, formació i/o professió que, des de l'àmbit personal, laboral, social, institucional o cultural haja destacat per la seua labor en benefici de la igualtat entre dones i homes o per la seua trajectòria vital o professional.
Les candidatures es formalitzaran amb el lliurament de l'imprès oficial de proposta, segons l’annex publicat en la pàgina web municipal, i l'imprès de proposta s'acompanyarà d'una memòria curricular i/o biogràfica, amb els suports institucionals o personals que es consideren oportuns.
Les propostes es poden enviar per correu certificat o presencialment al registre d'entrada dirigit a l'Agència d'Igualtat de l'Ajuntament de Borriana, situada en l'edifici de l'Ajuntament, a la plaça Major, 1, o al registre en la seu electrònica.
De les tres candidatures premiades cada any es deixarà constància en l'arxiu municipal. Les candidatures proposades no premiades podran ser mantingudes com a propostes per a l'any següent, si les entitats o persones que les van proposar confirmen la seua voluntat que siga així.