La Universitat organitza un Climathon en Burjassot
La Facultat de Ciències Biològiques i la Facultat de FÃsica, a través del Grup de Climatologia des de Satèl·lits, organitzen el Copernicus Climathon Burjassot 2018
Climathon és un moviment global, organitzat per Climate-KIC Education
Una de les preocupacions principals de la Regidoria de Medi ambient, Sostenibilitat, Dona i Promoció de la Llengua Valenciana en relació amb els recursos hÃdrics és el sistema de drenatge urbà del municipi de Burjassot. Per exemple, els canvis en la freqüència, intensitat i variabilitat dels esdeveniments de precipitacions extremes originen inundacions urbanes que causen danys seriosos en el municipi. Un desenvolupament més sostenible del sistema de drenatges urbans seria crucial per a la gestió dels recursos hÃdrics de Burjassot.
El desafiament fonamental del Copernicus Climathon Burjassot 2018 consisteix, aixÃ, en el desenvolupament d'idees-projectes per a l'adaptació urbana al canvi climà tic del municipi de Burjassot per a millorar els seus valors socioeconòmics i mediambientals en les à rees proposades per l'Ajuntament de Burjassot.
L'esdeveniment ha sigut inaugurat per M. Dolores Real, vicerectora d'Innovació i Transferència de la Universitat de València; M. Carmen Bañó, degana de la Facultat de Ciències Biològiques; Jorge Vidal, degà de la Facultat de FÃsica; José Vicente Benadero, subdirector general de Planificació i Infraestructures Hidrà uliques de la Conselleria d'Agricultura, Medi ambient, Canvi Climà tic i Desenvolupament Rural; Lluna Arias, regidora de Medi ambient, Sostenibilitat, Dona i Promoció de la Llengua Valenciana de Burjassot; i Marta Esteve, directora de comunicació de Climate-KIC Spain.
Les idees desenvolupades per les persones participants agrupades en grups de 3 o 4 components s'exposaran aquest dissabte 27 d'octubre, després de les 24 hores de treball intens, davant d'un jurat format pel professor Lluis Pascual, director del projecte Innocampus Explora del Campus de Burjassot-Paterna; Vicente Boquera, secretari del Consell Social de la Universitat de València i Daniel Gómez, tècnic de Medi ambient de l'Ajuntament de Burjassot.
Per a la creació i desenvolupament de les idees de negoci a presentar, aquelles persones participants rebran una informació i formació rigorosa al llarg de la jornada sobre necessitats del municipi de Burjassot en el tema de l'aigua, tipus d'ajudes per a la gestió dels recursos hÃdrics que convé facilitar a la Direcció de l'Aigua de la Generalitat Valenciana, l'observació de la Terra com a oportunitat de negoci, seguiment de la Terra des de l'espai, optimització de la gestió de recursos hÃdrics mitjançant teledetecció, tècniques de design thinking aplicades a la gestió de recursos hÃdrics en nuclis urbans, el Copernicus Climate Change Service, entre altres.