BURJASSOT | SOCIETAT

Els instituts de Burjassot participaran en la conferència-monòleg “Això no és amor” dins dels actes del 8M

ELPERIODIC.COM - 26/02/2024

Esta activitat gira entorn dels mites de l'amor romàntic i les violències masclistes narrades en primera persona

La programació per a commemorar el Dia Internacional de les Dones, el 8M, continua avançant a Burjassot. Els joves seran els protagonistes de la segona de les activitats que realitzarà el municipi des de la Regidoria d'Igualtat i Feminisme, dirigida per Yolanda Andrés, a través de la Unitat d'Igualtat- Espai Dona, en la qual es posarà l'accent en la prevenció i detecció precoç de possibles casos de violència de gènere.

El dimecres 28 de febrer la cita per als IES del municipi i per a les associacions i entitats de joves serà en el Centre Cultural Tívoli. A partir de les 11.30 hores podran participar en la conferència-monòleg “Això no és amor”, posat en escena per Marina Marroquí.

Esta activitat gira entorn dels mites de l'amor romàntic i les violències masclistes narrades en primera persona. El monòleg, de dos hores de duració, aborda en clau d'humor el pensament crític de la joventut i la interiorització tòxica de l'amor romàntic. Per a això, Marina Marroquí compte la seua pròpia història de violència de gènere: com va caure, la va detectar, va eixir i la va superar, i aporta també ferramentes a l'alumnat per a la detecció precoç de les violències masclistes.

Marina és educadora social, especialista en Violència de Gènere i autora de "Això no és Amor: 30 reptes per a treballar la igualtat" i "Això no és Sexe: una altra Educació sexual és urgent". Ha impartit tallers de prevenció i detecció ​precoç de violència de gènere en adolescents a més de 120.000 joves, i ha format a professionals de l'àmbit policial, jurídic, sanitari i educatiu en la detecció i intervenció amb víctimes de violència de gènere.

Divulgadora i activista, creu fermament que la prevenció, formació i sensibilització són el camí per a erradicar la violència de gènere i en la necessitat urgent de reparar el mal de les víctimes perquè tornen a construir-se després del maltractament, bandejar la por i que tornen a ser felices i sobretot lliures.

Esta genial divulgadora ha sigut reconeguda com una de les 25 dones més importants de la història de la Comunitat Valenciana per les Corts Valencianes, amb el premi Ana Tutor i el premi Menina Contra la Violència de Gènere, entre altres reconeixements.