Ontinyent i Bocairent acullen dos cursos de microcredencials universitàries oberts a públic en general
Els cursos sobre “La indústria tèxtil valenciana” i “Els murs medievals d’Ontinyent i Bocairent” permeten accedir a certificacions oficials a nivell europeu
El Campus d’Ontinyent de la Universitat de València oferirà als mesos d’octubre i novembre 3 cursos de microcredencials universitàries sobre “Aplicació de IA Generativa en els negocis”, “La indústria tèxtil valenciana” i “Els murs medievals d’Ontinyent i Bocairent”, cursos oberts a públic en general, que en els dos últims casos s’impartiran també a Bocairent, i que permeten accedir a certificacions oficials reconegudes a la Unió Europea.
La programació completa de microcredencials era presentada per la vicerectora de Cultura i Societat, Ester Alba; els alcaldes d’Ontinyent i Bocairent, Jorge Rodríguez i Xavi Molina; i dos dels professors responsables de coordinar les microcredencials, Maria Luisa Vázquez i Carlos Salvador. La vicerectora explicava que aquestes microcredencials “són una formació específica flexible, de curta durada i adreçada a afavorir la formació contínua de les persones, obertes a gent de totes les edats, arrelada al territori i que no requereix cap formació prèvia”.
“Una aposta per la igualtat d’oportunitats que es du a terme amb l’impuls de la Fundació General de la UV, la Fundació Campus Ontinyent i molt especialment de l’àrea de Benestar Social de la Diputació de València, que subvenciona les hores del professorat i permet accedir a cursos valorats en més de 800 euros per molts menys diners”, seguia Alba. Segons ella, les microcredencials “pretenen descentralitzar l’ensenyament i reforçar l’oferta formativa a les comarques d’interior” i per això s’ofereixen inicialment a les comarques de la Vall d’Albaida, els Serrans i Utiel-Requena.
Jorge Rodríguez i Xavi Molina coincidien a destacar la importància de la col·laboració en l’impuls a accions com aquesta, “una col·laboració que Ontinyent i Bocairent ja han dut a terme en projectes empresarials o turístics, i ara continuem en un projecte formatiu lligat a la història, patrimoni i economia”. Jorge Rodríguez incidia en aquest sentit en què “quan fem esforços conjunts arribem més lluny”, mentre que Molina agraïa també “els esforços fets per la Universitat i l’Ajuntament d’Ontinyent per fer créixer un campus universitari que no només és estratègic per a la ciutat sinó per a tota la comarca, en un esforç vertebrador que beneficia tota la Vall d’Albaida”.
Maria Luisa Vázquez, coordinadora de les microcredencials “La indústria tèxtil valenciana” i “Els murs medievals d’Ontinyent i Bocairent”, que s’impartiran a Ontinyent i Bocairent, destacava que “són cursos que s’impartiran de vesprada per fer-los més compatibles per a les persones participants, que seran protagonistes ja que farem una formació molt pràctica i interdisciplinària, que impulsarà la creació de projectes vinculats a les matèries que es tracten, comptant amb la participació d’experts com ara conservadors, restauradors o arquitectes”.
El curs sobre indústria tèxtil serà entre els dies 22 d’octubre i 4 de desembre, amb 60 hores repartides en 20 sessions i 40 places. Pel que fa al curs sobre els murs medievals, tindrà lloc entre els dies 28 d’octubre i 18 de desembre, també en 60 hores repartides en aquest cas en 15 sessions i comptant amb 40 places. El preu de cada curs serà de sols 40 euros, gràcies al suport de la Diputació de València.
Carlos Salvador explicava respecte al curs “Aplicació de IA Generativa en els negocis” que “la Intel·ligència Artificial està revolucionant la forma de relació entre les persones i els negocis, i aquesta microcredencial permet accedir a un certificat en habilitats d’utilització de la IA especialment interessant per a empresaris, representants d’institucions financeres o agents socials, sobre una nova eina que pot incrementar l’eficiència i la productivitat però s’ha de saber utilitzar i aprofitar correctament”.
En aquest cas, la formació també tindrà un fort component pràctic; tindrà un cost de 150 euros, i constarà de 15 hores, atorgant a més 1’5 crèdits, impartint-se el dia 8 de novembre de 16.00 a 21.00 hores; el 14 de novembre de 9.00 a 14.00 hores i el 22 de novembre de 16.00 a 21.00 hores. La informació es pot ampliar en la web https://cursos.fundacio.es/, on també es poden fer les inscripcions als cursos.