Èxit de públic en el primer concert de les Estisoradores de Benissa dins de la seua 2ª Trobada
La 2ª Trobada d'Estisoradores a Benissa va tenir com un dels principals focus el concert que el grup d'estisoradores va brindar en el Taller d'Ivars el dissabte 20 a la vesprada, davant més de 200 persones. Un moment emotiu, doncs les dones, amb edats compreses entre els 65 i els 95 anys, van pujar a l'escenari per a interpretar moltes de les cançons que, dècades arrere, cantaven enmig del bancal mentre treballaven el raïm.
La col·laboració de Santi Ferrer Ausina, director de l'Escola de Música Moderna de Benissa, acompanyat per membres de la Banda de Música, va ser clau per a dur a terme un concert en els quals temes com 'Perxelera', 'Dalt del pont de Cullera', 'Quiquiriqui' o 'El dia de Sant Jaume (una xurra i un soldat)' van brillar amb llum pròpia davant els continus aplaudiments d'un públic agrait.
Moments abans del concert es va celebrar la gimkana 'Espigolant Benissa', amb la participació dels Juniors de Benissa i altres associacions del poble que van possibilitar que un centenar de xiquets i xiquetes passaren una vesprada molt divertida. A partir d'acà la programació es va traslladar al Taller d'Ivars, amb l'acte 'Un any d'estisoradores', el ja esmentat concert del col·lectiu de dones estisoradores i els altres dos per part de la cantant gallega Ses i del grup de música Periferia Norte.
"Existeix satisfacció perquè amb el Projecte de les Estisoradores s'estan complint més objectius dels que havÃem plantejat en un inici", explica Belén Ivars, responsable d'Igualtat, destacant que en breu s'anunciarà la data per a inaugurar la Placeta en honor a les Estisoradores. La creació del conte 'Claudina se'n va a estisorar', el Documental, l'elaboració d'una unitat didà ctica per als centres educatius o la recuperació del repertori de cançons perquè forme part de l'arxiu històric són algunes de les propostes que han nascut d'aquest projecte, dirigit al reconeixement del paper de la dona en la història del municipi.
El projecte ha permès, a més, atorgar una transcendència al nom de Benissa, doncs mitjans audiovisuals d'à mbit autonòmic s'han fet ressò del mateix, a més de les visites a altres poblacions en la provÃncia de València i Alacant per a l'emissió del documental o la creixent demanda des de diversos centres educatius per conèixer com s'ha elaborat la unitat didà ctica.
Â