BENIDORM | POLÍTICA

Martínez (PSPV Benidorm): “Obrirem una oficina que minimitze els efectes del Brexit, perquè els residents britànics a la nostra ciutat conserven tots els seus drets”

MARIOLA ROSELLÓ - 20/05/2019

En elperiodic.com parlem amb el candidat socialista a l'alcaldia de Benidorm per a conéixer els seus plans de futur per a la ciutat en els pròxims quatre anys

Pregunta: Es presenta a les eleccions municipals com a cap de llista del PSPV Amb que objectiu es presenta? Què li diferencia de la resta de candidats?

Resposta: Em fa molta il·lusió ser l'alcalde de Benidorm perquè és l'única manera de retornar a la meua ciutat tot el que ha fet per mi. A més és una il·lusió certa, ja que com a Professor Titular de Dret Administratiu de la Universitat d'Alacant, tinc el meu lloc de treball fora de la política. Crec que sóc la mateixa persona que era fa uns anys, la que treballava en hotels a l'estiu per a poder pagar-me la carrera, perquè som tres germans i els meus pares treballaven molt per a poder mantindre'ns. La mateixa persona pròxima, amb voluntat de diàleg i que es preocupa per la gent.

P: Quins són els eixos principals de la seua campanya?

R: Estem fent una campanya senzilla, austera i basada en la proximitat als veïns i veïnes de Benidorm, trepitjant el carrer per a escoltar-los i compartir les solucions que necessita cada barri. Per això hem plantejat realitzar uns Plans Integrals d'Actuació en tres zones concretes de la ciutat, com són els Playmon Festa, la Colònia Alfredo Corral i la coneguda com a “zona anglesa” del Racó de Loix, on posarem en marxa mesures en matèria d'inclusió social, millora urbanística i reforç de la seguretat.

També impulsarem la instal·lació a Benidorm d'un parc tecnològic especialitzat en I+D+i, per a retindre i atraure empreses i start-ups tecnològiques, que farà que vinguen fins a la nostra ciutat treballadors amb alta qualificació. Finalment proposarem una reordenació del trànsit, ja que en aquests quatre anys Benidorm s'ha vist immers en un caos circulatori. Eliminarem la Zona Blava en Foietes i organitzarem millor la Zona Resident, una mesura que ha imposat el PP de manera unilateral i amb un alt nivell d'improvisació.

P: Quin balanç fa de la gestió realitzada en aquests quatre anys per part del Partit Popular?

R: La gestió de Toni Pérez s'ha basat en la prepotència i la falta de diàleg. I aqueixa situació no es pot permetre quan governes en minoria. La ciutat en aquests últims quatre anys no ha progressat. S'han fet moltes obres sense sentit, sobretot concentrades en els últims sis mesos, que han provocat un caos circulatori terrible. Es nota que han estat tenallats per casos de corrupció que els afecten com Brugal, Pokemon, la Copa Davis o la recent imputació de l'Alcalde per assetjar a un funcionari denunciant d'irregularitats davant Fiscalia i l'Agència Anticorrupció.

També s'ha descurat molt als treballadors municipals. Hi ha àrees com a Urbanisme, Serveis Tècnics o la Policia Local que s'han anat buidant de personal progressivament. Així és impossible atendre adequadament la ciutat i alguns tràmits s'eternitzen. A més hem viscut l'enrogiment que s'anul·le una convocatòria per a augmentar la plantilla de la Policia Local, encara que les places eren insuficients, per les sospites de frau durant el procés.

P: En un escenari postelectoral Quines són les línies roges del seu partit a l'hora d'arribar a pactes amb altres formacions?

R: Nosaltres partim de la base que guanyarem les eleccions i que intentarem governar en solitari. En cas de fora necessari arribar a pactes puntuals, sempre que beneficien a la ciutat, no posaré línies roges a cap partit, encara que és evident que amb algunes formacions de dreta i extrema dreta és molt més difícil que arribem a entendre'ns.

P: En matèria econòmica Quin és el model de gestió que defensen?

R: En aquest tema el tenim molt clar, el centre de la gestió municipal han de ser les persones que vivim a Benidorm. La prioritat és resoldre les necessitats dels veïns. No cap en cap cap que Benidorm estiga a la cua dels ránkings en inversió per habitant en Benestar Social, cal augmentar les partides pressupostàries en aquesta àrea perquè ningú es quede arrere. Les persones que viuen a Benidorm es mereixen viure bé. Es mereixen que les instal·lacions esportives estiguen en bones condicions. Que els alumnes de col·legis i instituts tinguen autobusos que els porten als seus centres. Que els joves tinguen sales d'estudi obertes 24 hores per a poder estudiar. Aqueixa és la nostra línia de treball.

P: El turisme és una peça clau per a entendre el model de ciutat de Benidorm Quines propostes recullen per a la seua regulació?

R: No hi ha dubte que el turisme és la principal indústria de Benidorm. Ens enfrontem a un repte important, no solament per l'aparició de noves destinacions que competeixen directament amb la nostra ciutat, si no la irrupció de nous actors en el sector turístic. També tenim el repte de la digitalització de les empreses turístiques, i no podem quedar-nos arrere perquè és el futur del sector. Continuarem defensant la necessitat de fitar el tot inclòs, que té una repercussió negativa en la resta de la ciutat, i lluitarem pel suport als treballadors del sector, perquè els seus drets es respecten i els salaris siguen adequats a la càrrega de treball.

Potser la major incertesa que pot afectar a Benidorm és el Brexit, ja que el mercat britànic és el principal emissor estranger, i que en alguns moments ha sigut més nombrós fins i tot que el nacional. Obrirem una Oficina que minimitze els efectes del Brexit, perquè els residents britànics a la nostra ciutat conserven tots els seus drets, i puguem defensar a les empreses del sector turístic que treballen amb turistes britànics.

P: En matèria educativa estan conformes amb les mesures impulsades o consideren que és necessari un canvi?

R: En aquest àmbit podem distingir diversos aspectes. Hi ha mesures impulsades per la Generalitat Valenciana que han sigut molt beneficioses. Vull recordar Xarxa Llibres una mesura que ha permés estalviar milers d'euros a les famílies, o les ajudes per a menjadors escolars.

El PP en aquests anys ha desenterrat la batalla lingüística, una cosa totalment estèril que en realitat amaga la seua incapacitat per a plantejar propostes. Evidentment sentim que en el tema d'infraestructures hi ha un dèficit a Benidorm amb dos centres, l'IES Pere Maria Orts i Bosch i en CEIP Basc Núñez de Balboa, que per diversos motius han anat retardant les dates de licitació. Entenc l'enuig de les comunitats d'aquests centres, perquè considere que hi ha assumptes burocràtics que haurien de ser urgents.

Cal recordar que la Conselleria d'Educació també va posar en marxa el Pla Edificant que ha solucionat gran part del mapa d'infraestructures. Benidorm només ha sol·licitat 3 milions d'euros d'inversió perquè així ho va decidir l'alcalde Toni Pérez, que recorde també és el regidor d'Educació. Hi ha municipis pròxims que rebran 12 o 18 milions d'euros d'inversió.

P: La sanitat és una altra de les grans potes de la campanya electoral quina seria la primera mesura que prendria?

R: En aquest aspecte, atés que les competències són autonòmiques, el primer que faré quan siga alcalde serà demanar una cita amb el màxim responsable de la Conselleria per a accelerar tot el possible la construcció del Centre de Salut del Racó de Loix. Encara em pregunte perquè Lorda Caselles, la regidor d'Urbanisme, ha volgut retardar aquest projecte essencial per a un barri de la nostra ciutat, allargant els processos per a cedir la parcel·la per a la construcció. Tot això ha fet que hui dia aquest edifici no haja vist la llum.

P: Des de elperiodic.com li animem que envie un missatge als veïns de Benidorm perquè li recolzen en les urnes el pròxim 26 de maig

Anime a la gent a anar a votar diumenge que ve 26 de maig. No solament anem votar un alcalde o un altre, triarem entre passat o futur. Entre projectes il·lusionants o seguir amb una ciutat estancada. Cal apostar per nous sectors econòmics. I hem de centrar-nos en les persones que vivim a Benidorm, a atendre les seues necessitats i que ningú quede arrere. Hi ha dues opcions clares, d'un costat el passat amb Toni Pérez governant gràcies a Vox, i per un altre un futur progressista basat en l'eficàcia, l'honestedat i la bona gestió.

MÉS FOTOS