El Rototom junta a Joan Manel Serrat, Manuel Vicent i David Trueba, conversant sobre el Mediterrani a Benicàssim
El periodista Ángel Sánchez-Harguindey guiarà la vetlada, amb accés lliure fins a completar aforament
Una conversa a tres amb el Mediterrani com a escenari entre l'escriptor Manuel Vicent, el cantautor Joan Manuel Serrat i el director de cinema David Trueba, acompanyats pel periodista Ángel Sánchez-Harguindey. El cicle ‘Diàlegs sense fronteres’, impulsat per Rototom Sunsplash i la seua Associació Cultural Exodus, tanca temporada després de set mesos de viatge itinerant amb la sessió ‘Converses al Mediterrani’, que aterrarà en Vila Elisa (Benicàssim), el pròxim 27 de juny a les 20.00 hores.
“Com veuen el món. El futur. Eixe Mediterrani. El que representa per a cadascun com a font d'inspiració en les seues creacions. Apuntar-se a eixe espill on es mira el món; a una mar que plasma a parts iguals la trobada i el desacord de cultures i civilitzacions; en el qual naixen, però també moren, les esperances; i per què no, parlar del poder de la utopia, que mou l'edició 2024 del ja imminent Rototom Sunsplash. Este és el leitmotiv per a este fermall d'or del cicle ‘Diàlegs sense fronteres’ en el qual sumem a grans personalitats molt lligades al concepte del mediterrani i a la filosofia de la mediterraneidad; en un format obert, sense guió, amb l'únic repte de compartir pura conversa”, expliquen des d'Exodus.
Esta novena, i última, cita de ‘Diàlegs sense fronteres’ compta de nou amb la implicació de la Universitat Jaume I i del Vicerectorat de Cultura, en el marc de la Universitat d’Estiu, i amb la col·laboració de l'ajuntament de Benicàssim. “L'UJI s'ha convertit en una companya imprescindible en esta primera temporada, ja que al costat d'ella hem fet possibles diverses de les sessions organitzades des d'el mes de desembre passat”, assenyalen des de l'organització.
Cinc ciutats diferents en set mesos de projecció cultural
Amb la sessió ‘Converses al Mediterrani’, este cicle itinerant que s'ha marcat com a objectiu exportar la maquinària cultural del festival Rototom Sunsplash durant tot l'any i per diverses ciutats del territori valencià, arriba a port.
Després de la seua inauguració, el desembre passat a la Llotja del Cànem de Castelló, amb un debat sobre els drets humans, ‘Diàlegs sense fronteres’ va fer el salt al gener per primera vegada a València per a compartir un debat sobre religions i pau a l'Aula Magna del Centre Cultural La Nau. La democràcia davant l'escac del ‘despotisme tecnològic’ va centrar en febrer la tercera incursió del cicle itinerant, que va fixar la seua mirada al març en el triangle ‘dona-igualtat-art’ prenent com a referència la figura de Frida Kahlo en el 70 aniversari de la seua mort.
La coberta del pesquer d'època Santa María Manuela, en el marc de la cita ‘Escala a Castelló’, va ser l'escenari triat a principis d'abril per al debat ‘Objectiu 14: Dialogant amb la mar’, tot un al·legat en defensa dels oceans. També a l'abril, el cicle va viatjar fins a l'Estadi de la Ceràmica a Vila-real amb la sessió ‘Els valors de l'esport salven vides’ al costat de Paloma del Riu, periodista i Premi Reina Sofia de l'Esport, i Latifa Sakhizadeh, exjugadora de la selecció afganesa de bàsquet en cadira de rodes. Al maig va abordar la resiliència de la cultura indígena com a motor de canvi, apoderament i defensa de drets de les dones migrants a València en un partit en l'espai sociocultural La Misti, en el barri valencià d'Orriols.
El Mediterrani ha sigut el nexe de les últimes dos sessions del cicle: primer a Alacant, amb el debat ‘El Mediterrani, trobada de civilitzacions’ a casa Mediterrani, al costat d'Andrés Perelló, exembajador d'Espanya en la Unesco i l'excorresponsal d'RNE a Jerusalem Cristina Sánchez; i el pròxim 27 de juny, i tancant este cercle amb el territori, a Benicàssim.