Benicàssim acull el 25 de gener la jornada de adComunica sobre mitjans de comunicació i violència de gènere
Professionals de la comunicació debatrà sobre com poden els mitjans de comunicació contribuir en la lluita contra aquesta xacra social en Villa Elisa
L'Associació per al Desenvolupament de la Comunicació, *adComunica, organitza dimecres que ve 25 de gener, amb la col·laboració de la regidoria d'Igual-doneu de l'Ajuntament de Benicàssim, una jornada organitzada professional sota el títol Com poden els mitjans de comunicació ajudar a acabar amb la violència de gènere. El taller se celebrarà en el palauet municipal de Vila Elisa (Benicàssim) al costat de la platja del Voramar.
Aquesta jornada forma part de la campanya “Tots els 25 són 25 de novembre” que impulsa des de fa cinc anys l'ajuntament i que aglutina accions de lluita contra la violència contra les dones de manera mensual. Precisament, aqueix objectiu de combatre la violència també a través de la comunicació que es realitza d'ella és el motiu pel qual adComunica ha volgut co-organitzar aquesta jornada, amb inscripció gratuïta a través de info@adcomunica.es.
Amb horari matinal i des d'un enfocament eminentment pràctic, el fòrum té com a objectiu definir algunes pautes útils per a un millor tractament de la informació sobre la violència de gènere. L'esdeveniment començarà a les 9 hores, amb una obertura de la jornada en la qual participaran l'alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués i la presidenta de adComunica, Estela Bernad. A continuació, es desenvoluparà una conferència de la periodista María Ángeles Samperio, presidenta del Consell de Gènere de la Federació Internacional de Periodistes (FIP), periodista del Diari Muntanyés de Cantàbria i experta en comunicació en igualtat. Samperio parlarà sobre Els periodistes davant el repte d'informar sobre la violència de gènere. Perspectives i eines.
Després d'una pausa per a un café-networking, tindrà lloc un taller dinàmic amb la participació de professionals especialistes dels mitjans de comunicació de la província, per a definir conjuntament els elements imprescindibles en les pautes d'actuació dels i les periodistes en el seu dia a dia en el tracte dels casos de violència contra les dones. L'objectiu és que aquestes bones práctiques siguen difoses en pro d'una progressiva millora del tractament d'aquesta mena d'informació i contribuir així a erradicar aquesta xacra social.
L'Associació per al Desenvolupament de la Comunicació és una entitat sense ànim de lucre promoguda per professors universitaris, directors de comunicació d'empreses privades i directius de mitjans de comunicació de Castelló que es dedica al foment i el desenvolupament de la comunicació en totes les seues veure-temptes.