Benestar i salut: les teràpies alternatives en auge després de la pandèmia
ELPERIODIC.COM - 24/04/2024Taitxí, qi-gong, ioga o mindfulness continuen en expansió i cada vegada guanyen més adeptes
La crisi sanitària produïda per la pandèmia del covid_19 ha generat un efecte papallona en la percepció d'una societat que ha començat a buscar altres alternatives a l'hora de realitzar tractaments per a la seua cura personal, la seua salut i el seu benestar. La falta de respostes en alguns dels mètodes utilitzats per la medicina tradicional durant la gestió de la pandèmia ha produït un ‘despertar’ en les persones que han canviat les seues prioritats després d'una situació global que va marcar un abans i un després.
Davant esta situació, les inquietuds de la societat en la seua cerca del benestar van obrir les portes a nous corrents que vetlen per la salut integral, amb diferents mètodes i tractaments de l'avantguarda oriental que, malgrat practicar-se fa milers d'anys, Europa comença a ser testimoni d'estes ‘noves’ tècniques.
Entre la moderació dels centres de benestar i l'escepticisme de les autoritats, irromp amb força diferents tipus de tractaments que van més enllà de la medicina convencional. Entre elles, el mètode Yùhé. Un mètode que fusiona tècniques ancestrals orientals com a acupuntura i digitopuntura amb moviments corporals com a taitxí, qi-gong, ioga o mindfulness, i que continua la seua expansió a Espanya després de consolidar-se a València i aterrar a Madrid.
València, pionera en la introducció del Mètode YùHé a Europa
Estes sessions van arribar al vell continent on Myrian González va començar a introduir les arrels d'esta mena de teràpies a València i on es va anar expandint ràpidament en els diferents punts de la província. Alboraia, Malva-rosa, València capital, Turís, Benimaclet, van ser algunes de les zones on s'han desenvolupat este mètode en diferents centres sent un fenomen innovador per a les teràpies complementàries. Utilitzant com a pont estos llocs, el mètode YùHé va arribar en 2023 a la capital espanyola, Madrid, on va irrompre amb força igual que ho havia fet a València després del seu aterratge de Llatinoamèrica.
En un moment on la societat es troba immersa en una constant incertesa, la cura de la salut i el benestar de les persones s'ha convertit en una prioritat. La situació d'alerta sanitària en els últims anys i els successos bèl·lics com les guerres actuals alteren encara més la tranquil·litat de la humanitat. Tot això ha provocat que els negocis vinculats a la salut i el benestar hagen crescut i estiguen en auge, sent una espècie de nova ‘moda’. La indústria de la cura de la salut i benestar han crescut exponencialment en els últims anys, com a evidència de la important que, cada vegada més persones, li donen a la seua serenitat, el seu bé interior i la seua felicitat.
L'OMS avala este tipus de tractaments com l'acupuntura
Les tècniques ancestrals que s'utilitzen en la pràctica del mètode YùHé estan resguardades per la pròpia Organització Mundial de la Salut (OMS). Des de la medicina tradicional xinesa fins a les tècniques desenvolupades en l'actualitat, consideren que l'acupuntura és una tècnica de neuromodulació reconeguda fa més de seixanta anys, segons centres d'investigació que han certificat els resultats dels mecanismes fisiopatològics del sistema nerviós.
L'acupuntura s'ha desenvolupat gràcies a l'avanç de proves electrofisiológicas, ressonància magnètica funcional, SPECT i PET, biologia molecular, etc. L'OMS reconeix des de 1979 a l'acupuntura com a efectiva per al tractament d'unes 50 malalties i desordes, per al que a més existixen evidències empíriques i científica.
Més de 100 valencians reconeixen l'efectivitat del mètode YùHé
Després de certificar els seus bons resultats a Llatinoamèrica, el mètode YùHé consolida estes teràpies innovadores a València, on s'ha desenvolupat en diferents centres de salut, i compta amb més de 100 testimoniatges de pacients que reconeixen l'efectivitat i els bons resultats d'estes tècniques orientals, en els últims quatre anys.
D'esta manera, cada vegada són més les clíniques, centres i espais orientats al benestar que estan obrint les seues portes a estos corrents com a alternatives complementàries als mètodes convencionals.