Serveis i vigilància, eixos de les propostes per als drons de l’IES Joan Fuster
Transportar sanitari d'una posta a l'altra de la Creu Roja. Buscar xiquets perduts a la platja o senderistes a la muntanya. Delimitar el foc en cas d'incendi. Escampar llavors per a reforestar zones cremades. Servir menjar a persones discapacitades. Repartir pizzes. Vigilar el trànsit. Ajudar en la seua tasca a la policia local alhora de controlar, per exemple, concentracions. Són algunes de les propostes sorgides del centenar d'alumnes de tres grups de quart d'ESO de l'IES Joan Fuster de Bellreguard per a aplicar als dos drons amb els quals treballen des de principis d'any. Com agraïx l'alcalde, Joan Marco, «els projectes que plantegen els alumnes de l'IES Joan Fuster mostren que quan s'aposta per l'educació i la joventut, la joventut i l'educació responen amb propostes que milloren la vida de tots».
I és que Bellreguard és l'únic ajuntament de la Safor entre els 52 de València, Alacant i Múrcia que participen en una iniciativa amb 3.000 estudiants.
De totes les idees en triaran dues que presentaran, junt amb les maquetes dels finalistes, a la III Fira Aèria que se celebrarà el 19 de maig a la Universitat de València, on comptaran amb un espai expositiu per a compartir idees i visions de futur mitjançant pòsters, stands, presentacions orals, vídeos i demostracions de vol.
Com explica Empar Cortell, una de les professores responsables del projecte junt amb Antonio Llorca i Patrícia Peyró, «els alumnes estan molt implicats en el projecte, han presentat idees molt bones i ara cal seleccionar bé els materials perquè siguen suficientment lleugers com per a volar el dron». Aprendre-ho va ser la tasca dels primers mesos i no va ser senzilla «cal tenir en compte que el dron costa molt d'estabilitzar i amb quasevol accident tocar tornar a muntar-lo i reconfigurar-lo».