Castellano

La junta de govern aprova el Pla d'Igualtat, Inclusió i Cohesió Social de Bellreguard

La junta de govern aprova el Pla d'Igualtat, Inclusió i Cohesió Social de Bellreguard
    MÉS FOTOS
    La junta de govern aprova el Pla d'Igualtat, Inclusió i Cohesió Social de Bellreguard - (foto 2)

    La junta de govern ha aprovat el Pla d'Igualtat, Inclusió i Cohesió Social de Bellreguard (ICSBe) que en ratificar-se pel plenari determinarà una sèrie de polítiques locals concretes en l'horitzó 2016-2020.

    El document, de 92 pàgines, ha estat coordinat per Enric Sigalat des del Campus Gandia de la Universitat Politècnica de València i ha comptat amb la participació de diferents actors socials, públics i privats en la seua elaboració. Com assenyala la regidora de polítiques d'inclusió, Dora Salvert, «és en temps difícils quan més necessàries són les polítiques adreçades a l'enfortiment de la cohesió social i a fer realitat la plena igualtat»

    A partir del diagnòstic de l'estat de la qüestió, l'ICSBe estableix estratègies i mesures en matèria d'igualtat i inclusió que afecten de forma transversal diferents competències municipal. Per això, s'organitzaran una sèrie d'activitats mensuals en forma de jornades, cursos o tallers que donen continuïtat i dinamisme al treball que amb el lema 'Bellreguard, inclusiu tot l'any ' tractaran per àrees els objectius del pla:

    - Habitatge, en gener: Garantir el dret a un habitatge digne, donant resposta estructural a les necessitats d'interés social.

    - Benestar social, en febrer: Donar suport econòmic a persones en situació de vulnerabilitat, reduir la pobresa infantil i garantir uns serveis bàsics a tota la població.

    - Dona, en març: continuar amb l'execució del pla d'igualtat de gènere.

    - Educació i cultura, en abril: adaptar l'educació a la diversitat i atendre les necessitats d'aprenentatge de xiquets, joves i adults amb especial èmfasi en aquells vulnerables i amb risc d'exclusió social.

    - Gent gran, en maig.

    - Participació ciutadana, en juny; fomentar la participació ciutadana enfortint els espais de comunicació entre govern i ciutadania, augmentant transparència, eficàcia, eficiència i l'efectivitat de les polítiques públiques.

    - Mobilitat, en setembre: millorar la mobilitat dins del municipi, potenciant formes de desplaçament més sostenibles que reduisquen l'ús del vehicle privat.

    - Joventut, en octubre: Planificació de programes i accions específiques.

    - Treball, en novembre: Impulsar la inclusió sociolaboral mitjançant l'ocupació dels més vulnerables.

    - Atenció a la diversitat, en desembre: avançar en el benestar dels ciutadans amb certs beneficis socials per a grups específics per tal de possibilitar de participació igualitària de tots en totes les dimensions socials.

    Salavert recorda que assenyala que «Bellreguard ha estat des de sempre un municipi absolutament compromés amb les polítiques socials» i assenyala que «volem que l'ICSBe s'aplique i no es quede en una declaració d'intencions» per la qual cosa el propi pla incorpora una sèrie de mecanismes de seguiment com ara indicadors d'avaluació i un consell d'Igualtat com a òrgan d'assessorament i control.

    En 2010, Bellreguard ja va rebre pel seu pla d'igualtat el premi institucional 'Construint Municipis Iguals en Oportunitats ' en la categoria de pobles de menys de 10.000 habitants. A finals de 2015, va rebre el premi del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat en la categoria de 'Suport i atenció ' del IV concurs de bones pràctiques locals contra la violència de gènere gràcies al 'Protocol d'actuació davant els casos de violència de gènere del cos de la policia local de l'Ajuntament de Bellreguard '. De fet, el bon treball en àrees tan sensibles com les de la igualtat de gènere o el maltractament a la dona ha estat considerat pels responsables de la Diputació de València que l'abril passat van convidar l'ajuntament a participar en la mesa d'experts constituïda per tal d'avançar cap a la plena igualtat en representació dels pobles menuts.

    Pujar