Castellano

Bellreguard reprén la seua programació escènica ‘...A l’Era’ amb altres tres espectacles d’alt nivell i segell valencià

Bellreguard reprén la seua programació escènica ‘...A l’Era’ amb altres tres espectacles d’alt nivell i segell valencià
  • Les companyies de Patri Pardo, Pepa Cases i Caterva Teatre duran a la Casa de Cultura els seus darrers muntatges en els darrers mesos de l’any

‘A l’Era...’, la programació d’Arts Escèniques de l’Ajuntament de Bellreguard, reprén la seua oferta cultural en la recta final de l’any amb tres nous espectacles en els mesos d’octubre, novembre i desembre. Tres propostes de nivell, amb muntatges reconeguts de companyies valencianes que completaran a les huit propostes de teatre i dansa que van pujar a l’escenari de la Casa de la Cultura entre els mesos de gener i juny. Amb les noves representacions, l’Àrea de Cultura Democràtica de l’Ajuntament tanca un any farcit de manifestacions culturals en tots i cadascun dels mesos d’aquest 2022, doncs cal recordar que durant l’estiu es va desenvolupar a la platja el festival Rodafam Arts i que, al setembre, l’oferta cultural va ser un dels trets principals de les Festes del Poble. Eixe mateix mes, Bellreguard també va gaudir amb l’espectacle ‘Maletes de Terra’ a càrrec de la companyia Visitants.

Els tres nous espectacles programats amb ‘A l’Era...’ porten segell valencià. La dansa dramatitzada, acrobàtica i sempre transgressora de Patri Pardo, la dansa-teatre feminista de Pepa Cases per conscienciar sobre la violència de gènere, i la història de la lluita per la llibertat d’Amado Granell contada per Caterva Teatre.

Amb aquestes propostes per al tram final de l’any, la Regidoria de Cultura Democràtica incideix en la seua línea de “seguir treballant per oferir una programació d’arts escèniques innovadora i de qualitat”, segons ha explicat el responsable de l`àrea, Juanjo Giner.

15 d’octubre – ‘Madonna’ (Patri Pardo) – 20h, Casa de la Cultura. Entrada lliure.

‘Madonna’ és el viatge d’una família: gata, àvia, mare i filla. Una família que en el seu periple anirà ampliant-se amb la incorporació d’un corder. El viatge vital dels personatges acabarà en una acció de pregària, accions, de gràcies, record, súplica i penediment davant la Mare de Déu dels Desemparats. Un espectacle que no vol enaltir cap acte religiós, sinó utilitzar la teatralitat de la litúrgia per a expresar artísticament les nostres inquietuds al voltant de l’empatia, el respecte i les cures, és a dir, l’amor. Que parteix d’una dramatúrgia periple que homenatjarà la circense clàssica-cabaret, de números. És a dir, el transcurs del viatge dels personatges protagonistes que pateixen i gaudeixen en el seu trànsit (un trànsit vinculat a l’amor, al proïsme concretat en les filles i els animals) es conformarà a través de números circenses amb metàfores.

12 de novembre – ‘Bésame 2.0’ (Pepa Cases) – 20h, Casa de la Cultura. Entrades (5 euros), a la botiga del web de l’Ajuntament

‘Bésame 2.0’ és el resultat d’una proposta de dansa i teatre participativa que treballa el tema de la violència de gènere d’una manera íntima i propera i amb caràcter de taller didàctic de prevenció, donat el seu original format creat per l’actriu i ballarina Pepa Cases, peça que finalitza a mode de tertúlia. Teatre i dansa, comèdia i tragèdia, en un mateix espectacle de caràcter feminista, on totes i tots som protagonistes.

17 de desembre – ‘Amado Granell’ (Caterva Teatre) – 20h, Casa de la Cultura. Entrades (5 euros), a la botiga del web de l’Ajuntament

La història d’Amado Granell és un viatge, una aventura per la primera meitat del segle XX. El periple d’un home de Borriana que va defensar la llibertat. Tinent republicà, exiliat, enrolat en la legió estrangera francesa i més tard en l’exèrcit de la França lliure, on va arribar a liderar ‘La Nueve’ i va alliberar París del nacisme. Una història de lluita per la llibertat, de somnis i malsons. De la decepció dels que van lluitar pels seus ideals i al final del camí es van quedar sols. D’immigrants i apàtrides forçosos. De cartes a casa i llocs als quals tornar.

Més teatre per a l’alumnat de l’institut

Per altra banda, la programació escènica a la Casa de la Cultura de Bellreguard inclou també en aquest mes d’octubre, el dia 14, la representació de l’obra ‘Ciudad Escarcha’, de CRIT Companyia de Teatre, per a l’alumnat de l’IES Joan Fuster.

Pujar