Bellreguard posa en marxa tallers escolars de medi ambient per a fomentar el reciclatge
El projecte, treballat també des de la perspectiva de la igualtat, es desenvolupa al CEIP Gregori Mayans i Ciscar
El projecte Reciclaeduca arriba a Bellreguard amb una sèrie de tallers que es desenvoluparan al col·legi públic Gregori Mayans i Ciscar. Aquesta iniciativa, que busca fomentar el reciclatge, reduint la contaminació i apostant per la recuperació de matèries primeres, té també com a objectiu reconèixer alguns dels nombrosos problemes ambientals als quals s’enfronta la societat actual. Es tracta de sensibilitzar per tal d’aconseguir un canvi d’actitud cap al medi ambient.
Per poder dur a terme l’activitat es compta amb l’ajuda de professionals de l’àmbit del reciclatge, com Plàstic Preciós, i de la igualtat, com la consultoria Proactives, així com també de l’àmbit de l’educació ambiental.
Els tallers es desenvoluparan els dies 30 i 31 de març al CEIP Gregori Mayans, i en ells l’alumnat treballarà les 3R (reduir, reutilitzar, reciclar) mitjançant dinàmiques de grup, activitats a l’aire lliure,... En ells es reflexionarà sobre temes mediambientals i d’igualtat, a més de reconèixer l’entorn com a estratègia per identificar els elements a reciclar.
En paraules del regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Bellreguard, Marcos Haro, “en l'actualitat, el reciclatge juga un paper important en la conservació i protecció del medi ambient, per tant, és fonamental que des de l'administració pública s'executen projectes sobre el reciclatge, a més de la posada en pràctica d'accions concretes en pro d'aquest”.
Aquest projecte contribuirà d'una o l'altra manera a crear una consciència ecològica i un hàbit de reciclatge i que en el futur ajude considerablement a la protecció del planeta i els seus recursos naturals, que beneficien i contribueixen a la preservació de la vida.
Amb els tallers també s’aproparà a l’alumnat el funcionament físic d’una planta de reciclatge de plàstic de manera que puguen conèixer el procés, i s’elaboraran treballs manuals amb elements reciclats.
A més, un símbol d’aquest projecte romandrà al municipi. Concretament, el Banc de la Sostenibilitat, a l’entrada del col·legi i que serà realitzat amb els taps que s’hagen recol·lectat en els contenidors dipositats al voltant de tot el municipi.