Bellreguard fixa l’escut municipal
Amb els vots favorables de PSPV-PSOE i Compromís i el vot en contra del PP, el darrer plenari va aprovar iniciar l'expedient de proposta d'aprovació de l'escut municipal d'acord amb l'informe del Consell Tècnic d'Heràldica i Vexil·lologia a petició de l'Ajuntament en maig de 2017 perquè, com explica l'alcalde, Àlex Ruiz «Portàvem dècades de confusió i intents frustrats sense comprendre que l'escut oficial és més que un símbol: ens identifica com a poble i explica la nostra història». A finals d'octubre, l'esmentat Consell proposava un «escut quadrilong de punta redona, partit. Al primer quarter, en camp d'atzur, un braç alat d'arcàngel d'or, portant en l amà, del seu color, una espasa d'argent. Al segon, d'or, bou passant de gules terrassat de sinople; bordura de gules, carregada de vuit feixos d'or. Al timbre, corona reial oberta, segons la tradició del Regne de València».
La proposta es basa antecedents històrics i heràldics: d'una banda, la compra en 1485 del terme general de la vila de Gandia per part de Roderic de Borja, del qual l'aleshores Sotaia era un senyoriu dotat de jurisdicció alfonsina; de l'altra, la creació de la parròquia per part de Joan de Ribera en 1574 ja què era una població mudèjar, més tard esdevinguts cristians nouys, sota l'adovació de Sant Miquel Arcàngel. Per tot això i «a falta de tradició heràldica local», el Consell d'Heràldica proposa que s'use el símbol de Sant Miquel junt amb el del senyoriu més prolongat a la població, el dels Borja. Després de l'aprovació de l'inici de l'expedient al plenari, les persones interessades en l'assumpte compten amb vint dies hàbils des de la publicació al DOGV per a examinar la proposta i presentar les al·legacions convenients.
Després d'usar, a partir del XIX, un escut comú a molts ajuntaments amb una balança, unes espases creuades, la vara d'alcaldia i un triangle amb diferents variables, els anys noranta es va intentar oficialitzar el propi. El problema ha radicat sempre en les armes senyorials que haurien d'acompanyar el símbol de Sant Miquel. Les propostes que no van eixir endavant incorporaven les dels Roca, un dels primers senyors de Sotaia, que van comptar aleshores amb l'oposició del PP que ara proposa incorporar-les; les armes reials d'Alfons d'Aragó, sense arribar a un acord en el nombre de barres -podien ser dos, tres i quatre- i que presentaven l'inconvenient que Bellreguard no havia estat vila reial; i ara les dels Borja «tot i que la seua heràldica es prodiga excessivament per la comarca» i que sembla que eixiran endavant amb els vots del govern. L'última dècada s'ha usat un logotip per a identificar Bellreguard que en 2018, per fi, comptarà amb escut oficial.