Castellano

Bellreguard emplaça a la ciutadania, tècnics i experts al debat i reflexió sobre el model de platja

  • El Consell de Participació Ciutadana acorda per unanimitat crear un Laboratori d’Innovació Ciutadana on generar un debat sobre les alternatives a l’actual model costaner

Els danys provocats la setmana passada per la borrasca Glòria a la platja de Bellreguard deixen palesa una problemàtica que tendeix a créixer per efecte del canvi climàtic i que, a més, ha obert al poble el debat sobre quin ha de ser el model de gestió de la costa. Una discussió de futur complexa i amb múltiples arestes, per a la qual tota aportació és benvinguda. És per això que, anit, el Consell de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Bellreguard va decidir, per unanimitat de tots els seus membres, obrir eixe debat a tota la ciutadania, teixit associatiu i a l’assessorament de tècnics i experts en la matèria.

L’acord pres pel Consell de Participació Ciutadana implica la posada en marxa d’un nou espai de debat i reflexió: el Laboratori d’Innovació Ciutadana, que estarà integrat pels representants de la ciutadania i el teixit associatiu, els grups polítics amb representació en l’Ajuntament de Bellreguard i al qual seran convidats tècnics i experts que puguen realitzar aportacions qualificades a la discussió sobre el model costaner.

“No es tracta simplement de vore com reparar els danys del temporal”, explica el regidor de Participació Ciutadana i Qualitat Democràtica, Juanjo Giner, sinó de “plantejar alternatives a més llarg termini sobre quin model de platja volem”.

Amb el Laboratori d’Innovació Ciutadana es busca, per una banda, arreplegar informació qualificada de tècnics i experts, en base a la qual “poder tindre un debat ciutadà per incloure i contemplar les diferents sensibilitats dels agents implicats”. Tot amb l’objectiu, assenyala el regidor, de “buscar una solució al problema i poder aconsellar a les diferents administracions” amb competències per a poder actuar en vistes a “tindre una platja sostenible”.

Pujar