Arranca FITUR amb la llum del mediterrani valencià més present que mai
La Comunitat Valenciana participa a la fira més important de turisme a nivell mundial que se celebra aquests dies a Madrid i amb importants novetats
És la cita del turisme referent a nivell mundial: la Fira Internacional de Turisme, FITUR, que se celebra aquesta setmana a Madrid i suposa una oportunitat crucial per captar turistes, mercats i dinamitzar l'economia turística dels territoris. Els cinc continents de globus estaran presents en aquesta cimera que inauguren els Reis d'Espanya dimecres al matí.
En el cas de la Comunitat Valenciana, l'aposta per aquesta fira és més gran, si és possible, ja que cada cop més s'aposta per desestacionalitzar el turisme i atraure'l durant tot l'any. La Comunitat comptarà amb una gran participació d'empreses i destinacions, amb més de 500 coexpositors, dels quals 215 seran empreses. L'estand comptarà amb més de 2.000 metres repartits en tres illes centrals i tres annexos. Un espai que evoca a Sorolla en el seu any i trasllada la llum del pintor valencià per atraure la inspiració mediterrània en la seua il·luminació, que anirà canviant per mostrar el clarejar, migdia i capvespre.
S'han programat al voltant de 150 activitats, com ara tasts o showcookings, i es duran a terme al voltant de 3.000 reunions. Com a novetat, comptarà amb un espai immersiu 360 graus en què es projectaran imatges i aromes de diferents espais de la Comunitat Valenciana.
Colomer també ha avançat la participació de Creaturisme, un programa que compta amb més de 1.000 noves empreses en què “hi ha diverses categories que configuren una xarxa de petites empreses que vertebren el territori i converteixen la Comunitat en una fàbrica d'emocions”. A més, una altra de les novetats serà la presència d'Elx com a nova marca turística que comptarà amb el seu espai diferenciat.
A més, Turisme CV estarà present amb espais propis a Fitur Screen, destinat al turisme cinematogràfic i Fitur LGTBI+.
Castelló, un territori per a gaudir els 365 dies de l'any
La província de Castelló és un territori que ofereix mil i una possibilitats per a gaudir. Des de la muntanya a la platja, paratges naturals, senderes, patrimoni cultural i festiu. Entre els llocs més visitats, el Castell del Papa Lluna a Peníscola o el Castell de les 300 Torres d'Onda, que es consoliden any rere any com els emblemes turístics de la província.
També destaquen a Castelló les seues festes. Des de la Magdalena en la capital de la Plana, declarada d'interés turístic internacional, fins a les festes de bous al carrer que acosten fins a la província a milers d'aficionats taurins a l'any. També Nules, el municipi valencià que més quantitat de festes protegides té: des de la Fira Agrícola fins a la Fira Medieval de Mascarell, passant per les celebracions tradicionals religioses i de barri.
Castelló és la segona província més muntanyenca d'Espanya i això converteix a la província en el lloc preferit dels esportistes per a gaudir de la naturalesa. I entre tot aquest patrimoni natural, destaca el Peñagolosa, un gegant de pedra que captiva a senderistes i cicloturistas.
València, 'pensat i fet' i Alacant
La província de València estarà present a la fira amb la seua campanya 'Pensat i fet'. Localitats com El Puig, que porten a Fitur el turisme Slow, Gandia, mostrant “la millor cara” en una edició que marca un punt d'inflexió, Sagunt i el seu turisme experiencial i rutes com la del Grial o de calls.
Alacant també tindrà un espai privilegiat a fira, al seu Estand de Costa Blanca amb la seva oferta i novetats com la seua entrada al metavers, l'arribada dels guerrers de Xi'an al MARQ o la presentació del Ral·li La Nucia Mediterrània Trofeu Costa Blanca.