El mestre Vicent Esteve, l’artista Gómez Perelló o l’escriptora Carme Miquel tindran un carrer a Alzira
El Ple de l’Ajuntament d’Alzira va aprovar ahir la proposta que la Comissió de Toponímia Local presentà per a assignar noms a diferents carrers i llocs de la Ciutat.
Es tracta de 9 nomenclatures noves a Alzira entre les quals destaquen el carrer Mestre Vicent Esteve o el parc Carme Miquel, que convertixen Alzira en el primer municipi que els atorga este reconeixement, o el carrer de l’Artista local Gómez Perelló.
- Carrer del Mestre Vicent Esteve. Enllaça el carrer del barri de Santa Caterina amb la plaça de les Germanies i discorre en paral·lel al carrer de Vicent Olmos.
Vicent Esteve Montalvà (Alzira, València, 1955 – València, 2018). Mestre i sindicaliste. Defensor de la normalització del valencià a l’escola. Guardonat –a títol pòstum– per la Diputació de València amb el premi Reconeixement de la Cultura 2019 pel foment i divulgació de la cultura i la literatura valenciana mostrat al llarg de la seua vida.
- Parc de l’Escriptora Carme Miquel. Parc ubicat en l’encreuament dels carrers de Tavernes de la Valldigna i d’Adolfo Suárez.
Carme Miquel i Diego (la Nucia, Alacant, 1945 – València, 2019). Mestra i escriptora. Dedicà la seua carrera al món de l’educació i de la promoció del valencià. En l’àmbit literari, és autora de més d’una trentena de llibres de narrativa i assaig de literatura infantil, juvenil i d’adults. Entre els seus premis i guardons figura el de novel·la Ciutat d’Alzira de 1998 per l’obra Aigua en cistella. Fou membre de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua des de l’any 2006 fins a la seua mort.
- Carrer de l’Artista Gómez Perelló. Anteriorment conegut com a carrer del Batxiller Fernando de Rojas.
Joaquín Gómez Perelló (Alzira, València, 1935 – ibídem, 2007). Artista. El seu aprenentatge polifacètic l’inicià de la mà del pintor alzireny Julio Íñigo Blasco. L’any 1964 començà a treballar a la Ciutat de l’Artiste Faller. També formà part de l’equip artístic de la prestigiosa empresa valenciana Porcelanas Lladró i també dirigí l’Acadèmia Municipal de Dibuix de la seua ciutat natal. Els seus treballs més coneguts es poden contemplar en el santuari de la Mare de Déu del Lluch i en l’església de Santa Caterina.
- Plaça del Trenta de Desembre. Anteriorment coneguda com a plaça Major de Santa Maria.
- Passeig d’Antonio Machado. Passeig de vianants i ciclistes que voreja el riu Xúquer i enllaça el pont de Ferro i l’estació de ferrocarril en paral·lel a la ronda d’Europa.
- Carrer de l’Escultor Alfred Just. Anteriorment conegut com a travessia del Saludador.
- Carrer de l’Escriptor Josep Bolea. Anteriorment conegut com a travessia de les Piletes.
- Carrer de l’Antiga Avidesa. Últim tram de l’actual carrer de Gandia que discorre entre les rotondes d’Avidesa i de la Rosa dels Vents.
- Carrer dels Artistes Fallers. Carrer en projecte paral·lel a l’actual carrer dels Llimoners, que es localitza en el Polígon Industrial El Cano.